El TSJM Autoritza la Concentració 'Rosario por España' en Jornada de Reflexió El TSJM Autoritza la Concentració 'Rosario por España' en Jornada de Reflexió
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El TSJM Autoritza la Concentració 'Rosario por España' en Jornada de Reflexió


El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha donat llum verda a una concentració per a "resar el rosari" davant del carrer Ferraz, on es troba la seu del PSOE a Madrid. Aquesta autorització és inèdita, ja que coincideix amb la jornada de reflexió del dissabte i les eleccions europees del diumenge.

En la seua resolució, el TSJM va concloure que no hi ha "raons fundades" per a pensar que aquesta activitat puga afectar la "neutralitat política" requerida en la jornada de reflexió electoral i la posterior cita amb les urnes. Segons el TSJM, la doctrina del Tribunal Constitucional permet limitar el dret de reunió durant períodes electorals només si hi ha proves clares que la concentració busca obtenir vots. En aquest cas, el tribunal va determinar que no hi havia indicis que la convocatòria, sota el lema "Rosario por España y en defensa de la fe católica en todo el mundo", tinguera fins electorals.

L'autorització inicial per a resar el rosari s'estenia del 31 de maig al 15 de juny, de 19:30 a 20:30 hores. No obstant això, la Junta Electoral Provincial havia prohibit la concentració els dies 8 i 9 de juny per coincidir amb la jornada de reflexió i el dia de les eleccions. En resposta, el convocant va recórrer al TSJM, argumentant que la concentració no estava vinculada a cap candidat ni partit polític.

Malgrat l'oposició de l'Advocacia de l'Estat, que va qualificar la concentració com de "naturalesa política" amb potencial per a influir en els votants, el TSJM va determinar que no hi havia proves suficients per a justificar la prohibició. Així, el tribunal va concloure que el "Rosario por España y en defensa de la fe católica en todo el mundo" no interferiria amb la neutralitat política de la jornada de reflexió.

Entre les primeres reaccions per part de l'esquerra, es troba la d'Enrique Santiago, jurista i secretari general del PCE, que ha criticat aquesta permissivitat comparada amb ocasions anteriors en què s'han prohibit manifestacions contra la guerra o portar llaços grocs, segons els seus exemples. "El partit dels jutges fa un final de campanya intens, no paren ni per a pensar el vot", ha declarat a la xarxa social X (nteriorment coneguda com Twitter).

Aquest cas ha obert un debat sobre la coherència de les decisions judicials en contextos polítics i el seu impacte en els processos electorals. Mentre que alguns defensen la llibertat d'expressió i de reunió, altres consideren que aquestes accions poden influir indegudament en l'opinió dels votants en un moment crucial. La situació planteja importants qüestions sobre l'equilibri entre els drets civils i les normes que regulen els processos electorals, posant en relleu les tensions inherents entre diferents branques del govern i els principis democràtics que sustenten el sistema electoral.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal