El PSPV denuncia l'eliminació de les beques per a opositors: Una mesura 'classista' que limita l'accés a la Justícia El PSPV denuncia l'eliminació de les beques per a opositors: Una mesura 'classista' que limita l'accés a la Justícia
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV denuncia l'eliminació de les beques per a opositors: Una mesura 'classista' que limita l'accés a la Justícia

   

José Muñoz y Alicia Andujar (PSPV)


El PSPV-PSOE ha criticat enèrgicament la decisió del Consell, liderat pel 'popular' Carlos Mazón, d'eliminar les beques per a opositors de Justícia, destacant que aquesta acció representa un retrocés important en matèria d'igualtat d'oportunitats. Els socialistes han exigit la continuïtat d'aquestes ajudes per evitar que la situació econòmica esdevinga un obstacle en l'accés a l'administració pública.

Segons la portaveu socialista de Justícia en les Corts, Alicia Andújar, aquesta mesura pretén "controlar el biaix ideològic i socioeconòmic dels qui estudien per a ser futurs jutges i fiscals". Andújar ha qualificat la decisió de "profundament classista", assenyalant que només les famílies amb una bona situació econòmica podran permetre's el luxe de preparar-se per a aquestes oposicions.

Per aquesta raó, la diputada ha presentat una iniciativa en les Corts per revertir aquesta decisió i evitar que l'economia esdevinga un "factor discriminatori" en l'accés a la funció pública. Andújar ha lamentat que el Consell elimine una eina que, segons ella, va ser molt ben rebuda per la comunitat universitària, ja que contribuïa a reduir la desigualtat i beneficiava els estudiants altament qualificats independentment del seu poder adquisitiu.

El programa de beques estava destinat a "l'alumnat amb millor trajectòria acadèmica que es preparava per a les proves selectives per accedir a la carrera judicial i fiscal, al cos de lletrats de l'Administració de Justícia, al cos de metges forenses o al cos de gestió processal i administrativa". La portaveu ha advertit que l'eliminació d'aquestes ajudes suposa "un retrocés molt greu en matèria d'igualtat", ja que abandona els alumnes amb menys recursos econòmics.

Andújar ha criticat que aquesta acció demostra que Mazón "no governa per a tota la ciutadania de la Comunitat Valenciana", sinó que la seua política de "llibertat per no pagar impostos" es tradueix en retallades en les polítiques públiques orientades a redistribuir la riquesa i assegurar la igualtat d'oportunitats per a tots els valencians i valencianes.



  

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal