El PSPV celebra els resultats i es prepara per ser un 'dique de contenció' davant la dreta El PSPV celebra els resultats i es prepara per ser un 'dique de contenció' davant la dreta
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV celebra els resultats i es prepara per ser un 'dique de contenció' davant la dreta

  El PSPV, satisfet amb els resultats, confia en ser un "dique de contenció" davant la dreta i l'ultradreta  

El Partit Socialista del País Valencià (PSPV) ha expressat la seua satisfacció pels resultats obtinguts en les eleccions europees del 9 de juny i ha manifestat que té "marge de temps" per convertir-se en un "dique de contenció" davant la dreta i l'ultradreta. El portaveu del PSPV, Rubén Alfaro, ha valorat els resultats en una compareixença acompanyat de la candidata socialista i nova eurodiputada, Sandra Gómez, qui ha subratllat que el PSPV és l'únic partit que tindrà "dues veus clares" valencianes a Europa.

En la seua intervenció, Alfaro ha agraït el suport dels més de 600.000 valencians que han votat al PSPV, així com a militants, interventors i apoderats. Ha destacat que el PSPV comptarà amb dues representants al Parlament Europeu, Sandra Gómez i Leire Pajín, que portaran la veu de la Comunitat Valenciana i de les dones a una institució clau per als pròxims anys. "Europa influeix en totes les decisions que es prenen al nostre país", ha afirmat.

El portaveu ha ressaltat que el PSPV ha experimentat un "cert creixement" en els resultats electorals respecte a les eleccions autonòmiques, la qual cosa el capacita per ser "l'alternativa a la dreta i l'ultradreta" en la Comunitat Valenciana. Ha subratllat que la Comunitat és la regió governada pel Partit Popular (PP) amb menor diferència entre aquest partit i el PSPV.

Alfaro ha assenyalat que les polítiques de la dreta i l'ultradreta no són les que els ciutadans volen, i ha remarcat que el PSPV està preparat per fer front a aquestes polítiques. Ha criticat que el PP s'haja deixat arrossegar per la ultradreta, inclús en la Comunitat Valenciana, on ha acusat que "la tinta i el boli del document oficial de la Generalitat Valenciana el porta la ultradreta".

El PSPV, segons Alfaro, està disposat a "donar la batalla" i considera que hi ha "marge de temps per fer aquest dique de contenció", que era "un dels principals objectius de la campanya electoral". Ha destacat que el PP va en direcció contrària en voler pactar amb l'ultradreta, mentre que altres partits europeus estan apostant per polítiques més moderades i de futur, centrades en el canvi climàtic i la igualtat de gènere.

   Primeres eleccions de Morant

En ser preguntat sobre els resultats en les primeres eleccions amb Diana Morant com a secretària general del PSPV, Alfaro ha valorat els resultats com a "bons" i ha destacat que s'ha millorat el percentatge respecte a les eleccions autonòmiques. Ha subratllat que, tot i que el PP ha guanyat, no ho ha fet amb la contundència que esperaven, i ha destacat el treball de la nova executiva del PSPV.

Segons Alfaro, "la societat valenciana ha respost" i ha enumerat que ho han fet les persones que busquen igualtat, moderació i un futur amb drets i llibertats respectant el medi ambient. Sandra Gómez ha afegit que el PSPV s'ha consolidat com a l'alternativa al govern d'ultradreta a la ciutat de València, i ha destacat que el partit ha guanyat confiança i s'ha posicionat per ser l'alternativa de govern a l'Ajuntament.



  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal