El Jutjat d'Instrucció 15 obre el judici oral contra Mónica Oltra seguint la resolució de l'Audiència de València 'per imperatiu legal' El Jutjat d'Instrucció 15 obre el judici oral contra Mónica Oltra seguint la resolució de l'Audiència de València 'per imperatiu legal'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Jutjat d'Instrucció 15 obre el judici oral contra Mónica Oltra seguint la resolució de l'Audiència de València 'per imperatiu legal'

El Jutjat d'Instrucció número 15 de València ha decidit, "per imperatiu legal", demanar a les parts que es manifesten si cal iniciar un procediment abreujat que inclou l'obertura de judici oral contra Mónica Oltra i altres quinze acusats, malgrat no haver trobat indicis suficients de delicte en la fase d'instrucció. La decisió respon a la interlocutòria de la Secció Quarta de l'Audiència de València, que va ordenar la reobertura de la causa després que inicialment havia estat arxivada.

El jutge del Jutjat d'Instrucció 15 ha emés un interlocutòria en què es detalla que es complirà amb la directriu de l'Audiència "per imperatiu legal", tot i que en el mateix document es reitera que "no s'ha acreditat, ni tan sols en l'àmbit d'indicis, que Mónica Oltra, altra persona de la Conselleria [de Igualtat], donara ordre, instrucció, consigna o cap indicació als investigats fins ara esmentats sobre quin havia de ser el seu mode de conducta en relació amb la menor tutelada o en relació amb monitor [i exmarit d'Oltra, després condemnat], respecte dels fets ja esmentats i que en acabat van ser enjudiciats per la [secció segona de la] Audiència Provincial" de València.

La resolució judicial indica que, malgrat la manca de proves concloents en la investigació realitzada durant tres anys pel Jutjat d'Instrucció 15 i avalada per la Fiscalia, es procedeix a la incoació del procediment abreujat per respectar la resolució de l'Audiència. Aquest tribunal considera que hi ha "una suficiència indiciària que justifica la continuació del procediment", una posició que el Jutjat d'Instrucció no comparteix, però que ha d'acatar.

L'Audiència de València va decidir reobrir la causa en considerar "plausible" la hipòtesi d'una possible "ocultació" dels abusos sexuals comesos per l'exmarit de Mónica Oltra, un monitor en un centre d'acollida de menors. Aquesta decisió ha estat criticada per molts juristes, que l'han descrit com a "no jurídica" i basada en especulacions més que en fets provats. La resolució de l'Audiència argumenta que "no pot descartar-se clarament la comissió d'infracció penal, sent possible identificar, en relació a determinades actuacions, una suficiència indiciària que justifica la continuació del procediment".

El Jutjat d'Instrucció 15, per la seua banda, insisteix en la manca d'indicis que demostren una actuació delictiva per part de Mónica Oltra o altres alts càrrecs de la Conselleria d'Igualtat. En l'auto, el magistrat subratlla que "en el moment dels fets investigats, no s'ha evidenciat cap comportament que indicara una intenció d'ocultar o encobrir els abusos".

Aquesta discrepància entre el criteri del Jutjat d'Instrucció i la decisió de l'Audiència destaca la complexitat i la tensió en la gestió d'aquests casos judicials. Així i tot, el Jutjat d'Instrucció 15 ha comunicat a la Fiscalia i a les acusacions particulars que disposen de deu dies per sol·licitar l'obertura del judici oral, presentar els seus escrits d'acusació, o demanar el sobreseïment de la causa, complint així amb el que dictamina la resolució de l'Audiència.

La situació ha portat a una revisió exhaustiva de les actuacions de la Conselleria d'Igualtat durant el mandat de Mónica Oltra, tot i que el Jutjat d'Instrucció continua sense trobar proves concloents que indiquen una actuació il·legal. El cas, per tant, serà portat a judici oral, on es debatrà finalment la responsabilitat penal de Mónica Oltra i els altres implicats.

Així doncs, el Jutjat d'Instrucció 15 de València ha seguit la resolució de l'Audiència "per imperatiu legal", tot i mantenir la seua postura inicial de manca d'indicis de delicte.

Oltra -EP


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal