El jutjat arxiva la denúncia de Podem contra l'alcalde de Riba-roja de Túria per la contractació del servei jurídic El jutjat arxiva la denúncia de Podem contra l'alcalde de Riba-roja de Túria per la contractació del servei jurídic
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El jutjat arxiva la denúncia de Podem contra l'alcalde de Riba-roja de Túria per la contractació del servei jurídic

Segons informa l'Ajuntament de Riba-roja, el jutjat arxiva una denúncia de Podem contra l'alcalde de Riba-roja de Túria per la contractació del servei jurídic després de no trobar indicis de delicte en les actuacions de 2017

 El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Llíria ha ordenat l'arxivament de la causa contra l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, per una denúncia interposada pel grup municipal de Podem l'any 2017 per un presumpte tripijoc de contracte d'assessoria municipal. El jutjat ha estimat el recurs de reforma presentat per la defensa de l'alcalde i ha ordenat remetre el procediment a l'arxiu.

El jutjat ja havia acordat el sobreseïment provisional de les diligències en una sentència del juliol de 2022, en la qual es va considerar que "no existeixen indicis suficients per formular una acusació fonamentada en dret". Així doncs, es va decretar el sobreseïment d'acord amb la llei d'enjudiciament.

La denúncia havia estat presentada pel grup municipal Riba-roja Pot l'any 2017 pel procediment administratiu per a l'adjudicació del contracte municipal sobre "assessoria jurídica en temes de dret públic i administratiu, així com la defensa en judici en procediments d'ordre civil i mercantil", amb una durada màxima de tres anys i un valor econòmic fixat en 54.000 euros en total.

La sentència del 2022 argumentava el veredicte final després de practicar les diligències essencials per determinar la naturalesa i les circumstàncies del fet, les persones que hi havien participat i l'òrgan competent per al seu enjudiciament. A més, es va donar trasllat al Ministeri Fiscal, que també va sol·licitar el sobreseïment de la causa.

El sobreseïment del 2022 deixava oberta la possibilitat d'interposar un recurs de reforma i subsidiari d'apel·lació en els tres dies següents a la notificació de l'auto del jutjat de Llíria, o bé un recurs d'apel·lació directe dins dels cinc dies següents a la publicació del mateix, segons consta en la resolució del magistrat de primera instància i instrucció número 4 de Llíria.

El nou auto judicial conegut ara repassa tot el procés judicial i el recorregut practicat al llarg dels últims anys, així com els trasllats de les diligències a les diferents parts i les al·legacions presentades pels diversos actors implicats durant el procediment, entre ells la defensa de l'empresa adjudicatària del servei jurídic i l'alcalde.

De fet, la defensa de la mercantil va presentar un recurs de reforma al·legant que no hi havia prou indicis de caràcter delictiu respecte dels investigats, igual que la resta de recurrents. La magistrada de Llíria reconeix en el seu auto la coincidència amb la manca d'indicis evidents "en una relació prèvia entre els investigats per realitzar l'acord previ que es relata en l'auto recorregut".

A més, la magistrada avala que l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, va signar les resolucions corresponents "per donar curs a la contractació, essent que molts d'ells han estat confeccionats per la secretaria de l'Ajuntament" i que el procediment per a la contractació "és correcte, ja que no s'ha determinat res en sentit contrari i, finalment, no s'ha posat de manifest un perjudici per a l'interés general", cosa en què també coincideix el Ministeri Fiscal sol·licitant el sobreseïment.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha expressat la seua satisfacció "amb l'interlocutòria judicial que s'ha conegut i que se suma a les sentències anteriors que avalen en tot moment l'actuació de l'ajuntament amb els respectius informes favorables dels tècnics municipals; han estat anys i anys d'intentar calumniar i desacreditar la bona gestió que hem portat a terme i que les urnes han referendat elecció rere elecció".

Raga ha recordat que l'any 2015 "quan va accedir el nou equip de govern progressista vam traure el servei jurídic a través d'un negociat sense publicitat com ens van dir els tècnics municipals i es va adjudicar a l'oferta més barata, que costava 1.500 euros al mes, davant dels 2.500 euros mensuals que es pagava en l'època del PP, és a dir, 1.000 euros d'estalvi mensual per a l'ajuntament".

A més, l'alcalde ha subratllat que va ser el servei jurídic municipal el que es va encarregar de defensar els interessos de l'ajuntament en el cas de Porxinos, que ha suposat eximir l'ajuntament del pagament de 25 milions d'euros.

       




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal