El Govern redueix l'IVA de l'oli d'oliva al 0% a partir de juliol El Govern redueix l'IVA de l'oli d'oliva al 0% a partir de juliol
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern redueix l'IVA de l'oli d'oliva al 0% a partir de juliol

   


  Inclou permanentment l'oli d'oliva en el grup de productes de primera necessitat amb tipus superreduït

El Consell de Ministres del pròxim dimarts aprovarà una rebaixa de l'IVA de l'oli d'oliva al 0% a partir de l'1 de juliol. Aquesta decisió ha estat confirmada per fonts del Ministeri d'Hisenda a Europa Press.

Anteriorment, l'Executiu ja havia reduït l'IVA de l'oli d'oliva del 10% al 5% l'any 2023. Ara, aquesta mesura es fa més contundent, portant l'IVA al 0%.

A més, el Ministeri d'Hisenda ha decidit incloure l'oli d'oliva de manera permanent en el grup de productes de primera necessitat que apliquen un IVA superreduït del 4% en condicions normals, en lloc del tipus reduït del 10%. Així, l'oli d'oliva se suma a altres béns essencials com el pa, els ous, les verdures i les fruites.

Segons fonts d'Hisenda, aquesta mesura té l'objectiu de protegir i fomentar el consum de l'oli d'oliva, el preu del qual ha augmentat considerablement a causa de factors com la sequera. D'acord amb les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'oli d'oliva va ser a l'abril un 68,1% més car que un any abans, acumulant un augment del 204,8% des de gener de 2021, i això suposa que el seu cost s'ha triplicat en els últims tres anys.

El passat mes de març, el PSOE i Sumar van formalitzar en el Congrés la proposta de reduir l'IVA dels olis d'oliva i de llavors al 0%, com a resultat d'un acord amb Junts per al seu suport a diversos decrets. Aquesta mesura va ser registrada pels partits del Govern de coalició com una esmena al projecte de llei derivat del decret anticrisi, aprovat en un ple del gener, que es va tramitar per a introduir possibles modificacions.

Malgrat que l'acord inicial va ser entre PSOE i Junts, els socis del Govern de coalició van signar l'esmena. L'IVA de l'oli d'oliva ja havia estat rebaixat al 5% en el decret original, igual que les pastes alimentoses, però finalment el Govern ha decidit situar la taxa en el 0%, com en el cas del pa, les farines, la llet, els formatges, els ous, les fruites i verdures.

El Govern redueix l'IVA de l'oli d'oliva a 0 % a partir de juliol

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal