El Centre Nova Opció s'alça amb el premi principal del certamen 'BALCOnejARTe 2024' a Llíria El Centre Nova Opció s'alça amb el premi principal del certamen 'BALCOnejARTe 2024' a Llíria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Centre Nova Opció s'alça amb el premi principal del certamen 'BALCOnejARTe 2024' a Llíria


Han sigut també distingits amb un accèssit l'IES Camp de Túria, el Taller Municipal d'Alzhèimer, l'associació Elles Dones i Vicen Rodenas

La tercera edició del certamen artístic "BALCOnejARTe. Balconades per la Salut Mental" ha conclòs amb èxit a la ciutat de Llíria, destacant la creativitat i la conscienciació sobre la salut mental. Enguany, el Centre Nova Opció s'ha coronat com el guanyador del concurs amb la seua obra "El laberint", emportant-se el premi principal dotat amb 300 euros.

El lliurament de premis, que ha tingut lloc recentment, ha comptat amb la presència de figures destacades de l'àmbit local. Joanma Miguel, alcalde de Llíria, i Eva Górriz, presidenta de l'Associació Pentagrama, han sigut els encarregats de fer entrega dels guardons als participants més destacats d'entre les 10 obres finalistes.

Aquest certamen, que ha aconseguit reunir un total de 60 balconades participants, no només ha premiat l'obra guanyadora, sinó que també ha reconegut l'excel·lència en diverses categories amb quatre accèssits de 100 euros cadascun. En la categoria de Centre Educatiu, l'IES Camp de Túria s'ha fet amb el reconeixement gràcies a la seua balconada titulada "Sen-i-Ment". Per la seua banda, en la categoria de Diversitat, el Taller Municipal d'Alzheimer ha sigut guardonat amb l'obra "Teixint records", que posa en relleu la importància de la memòria i la seua preservació.

L'associació Elles Dones no s'ha quedat enrere i ha aconseguit l'accèssit en la categoria d'Entitats amb la seua creació "Cuinant la meua vida", una peça que convida a la reflexió sobre el paper de la dona en la societat. Finalment, en la categoria Individual, Vicen Rodenas ha captivat el jurat amb la seua obra "L'arbre de la vida", que simbolitza el creixement i la resiliència humana.

"BALCOnejARTe" és una iniciativa que va més enllà de la mera expressió artística. Aquest projecte, organitzat per l'Associació Pentagrama amb el suport de diverses entitats locals, busca promoure la creativitat com una eina terapèutica i d'inclusió social. A més, pretén fomentar la reflexió sobre diverses qüestions socials, especialment aquelles relacionades amb la salut mental.

La col·laboració entre diferents sectors de la societat ha sigut fonamental per a l'èxit d'aquest esdeveniment. L'Ajuntament de Llíria, la Federació del Comerç de Llíria, Caixa Popular i Músics Sense Fronteres han unit esforços amb l'Associació Pentagrama per a fer possible aquesta mostra d'art urbà que transforma els balcons del centre de la ciutat en una galeria a l'aire lliure.

Els veïns i visitants de Llíria tindran l'oportunitat de gaudir d'aquesta exhibició artística fins a l'1 de juliol. Durant aquest temps, els balcons del centre històric de la ciutat es convertiran en un museu obert, oferint una experiència única que combina l'art, la conscienciació social i la participació ciutadana.

Aquest tipus d'iniciatives no només embelleixen l'espai urbà, sinó que també serveixen com a plataforma per a visibilitzar temes importants com la salut mental, la diversitat i la inclusió social. A través de l'art, "BALCOnejARTe" aconsegueix trencar barreres i crear un diàleg obert sobre qüestions que sovint són difícils d'abordar en la societat.

En definitiva, el certamen "BALCOnejARTe 2024" ha demostrat ser un èxit en la seua missió de promoure la creativitat i la conscienciació social, convertint els balcons de Llíria en un testimoni viu de la força transformadora de l'art i la solidaritat comunitària.

 




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal