Cultura inicia el procés per a l'extinció de la Fundació Nacional Francisco Franco Cultura inicia el procés per a l'extinció de la Fundació Nacional Francisco Franco
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Cultura inicia el procés per a l'extinció de la Fundació Nacional Francisco Franco

Cultura inicia el procés per a l'extinció de la Fundació Nacional Francisco Franco


 El Ministeri de Cultura ha donat inici a un període d'actuacions prèvies amb l'objectiu d'obtindre la informació necessària per a justificar judicialment l'extinció de la Fundació Nacional Francisco Franco. Aquesta decisió s'emmarca dins de la Llei de Memòria Democràtica i les competències del Protectorat de Fundacions estatal.

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha signat l'acord que posa en marxa aquest procés. En un vídeo difós a les seues xarxes socials, Urtasun ha insistit que és deure del Ministeri "complir de manera rigorosa" amb la Llei de Memòria Democràtica. "Així ho hem fet, així ho estem fent avui i així ho continuarem fent", ha afirmat el ministre.

Aquest procés s'inicia en el marc de la Llei de Memòria Democràtica, la qual té com a objectiu reconéixer i ampliar els drets de les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista. La Fundació Nacional Francisco Franco, que es dedica a preservar i promoure la memòria del dictador, ha sigut objecte de crítiques i controvèrsies al llarg dels anys per la seua postura enfront dels fets històrics i el seu rebuig a condemnar el règim franquista.

L'acord del Ministeri de Cultura, signat pel ministre Urtasun, posa en marxa un període d'investigació per a recopilar la informació necessària que podria motivar la sol·licitud judicial d'extinció de la fundació. Aquesta acció es realitza en compliment de les disposicions de la Llei de Memòria Democràtica, que busca garantir la veritat, la justícia i la reparació per a les víctimes del franquisme.

Amb aquest moviment, el Ministeri de Cultura pretén assegurar que les fundacions que operen en el territori espanyol complisquen amb els valors democràtics i respecten la memòria històrica de les víctimes. El procés d'extinció judicial d'una fundació és un procediment complex que implica una sèrie de passos legals i la recopilació d'evidències sòlides que justifiquen aquesta acció.

El Ministeri de Cultura ha reafirmat el seu compromís amb la Llei de Memòria Democràtica, subratllant la importància de mantindre viva la memòria històrica i d'actuar amb fermesa davant qualsevol entitat que promoga valors contraris als principis democràtics. La iniciativa d'extinció de la Fundació Nacional Francisco Franco representa un pas més en el camí de la justícia i la reparació històrica en Espanya.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal