CCOO reclama la presentació urgent del Pla de Vacances a la Conselleria de Sanitat CCOO reclama la presentació urgent del Pla de Vacances a la Conselleria de Sanitat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO reclama la presentació urgent del Pla de Vacances a la Conselleria de Sanitat

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO PV, ha reiterat la seua exigència a la Conselleria de Sanitat perquè presente el Pla de vacances per a la cobertura dels professionals durant l'època estival, insistint que s'ha de cobrir el 100% de les absències. Segons el sindicat, la Conselleria ha de deixar de "llançar balons fora" i centrar-se en analitzar la situació actual, proposar solucions i presentar-les als sindicats de la Mesa sectorial per tal que puguen fer les seues aportacions.

La situació actual no difereix gaire de la dels anys anteriors, on la substitució del personal facultatiu és mínima. La previsió de substitució en els plans de vacances des de fa dècades és pràcticament inexistent en Atenció Primària, limitant-se a la substitució del personal que és recurs únic en el seu centre i a la contractació per cobrir algun consultori auxiliar de reforç en zones costaneres. En els hospitals, la substitució del personal facultatiu tradicionalment està per sota del 10% de la plantilla i al voltant del 30% en la resta de categories professionals. Com a conseqüència, la Conselleria ha optat per tancar els centres de salut a la vesprada i augmentar el nombre de guàrdies per cobrir les necessitats. CCOO denuncia cada any aquesta pràctica que considera perjudicial tant per a la ciutadania com per al personal.

 Situació MIR

Els problemes relacionats amb el retard en la incorporació del personal resident en 2020 es coneixen des de fa quatre anys, i no es poden utilitzar com a excusa per devaluar la formació dels MIR, incomplir la normativa de contractació o vulnerar els drets laborals. És imprescindible complir la llei, ja que en Espanya no es pot exercir la medicina en la sanitat pública sense tindre un títol d'especialista.

Contractar metges i metgesses que no han culminat la seua especialització incentiva l'abandonament de la residència de Família, ja que poden ser contractats com a adjunts en els serveis de salut, guanyant més diners i contribuint indirectament a la destrucció del sistema de formació especialitzada. Això devalua la qualitat formativa dels professionals i del sistema sanitari públic. No és acceptable que una persona sense especialitat cobrisca llocs de medicina de família de la mateixa manera que no acceptaríem que un metge de família cobrisca llocs de cardiologia o cirurgia general.

Per combatre la falta de metges, CCOO proposa un conjunt de mesures que inclouen: més places en les facultats, més tutors i serveis acreditats per tindre més places MIR, millors processos d'homologació de títols estrangers i, sobretot, millors condicions laborals i salarials. A més, és essencial permetre el ple desenvolupament de les competències de totes les figures professionals que treballen en equip dins del sistema sanitari.

 Demanda de la Presentació del Pla de Vacances

CCOO recorda que el Pla de vacances no només inclou la cobertura del personal facultatiu, sinó també la substitució de la resta de categories, el tancament de llits, els horaris dels centres de salut i els reforços en zones costaneres. Tot i que algunes categories professionals són deficitàries, altres disposen de suficient personal en la borsa d'ocupació per cobrir el 100% de les vacances. No obstant això, a menys d'un mes d'iniciar el període estival, encara no es coneix la planificació per a aquest estiu. És imprescindible que la Conselleria de Sanitat presente immediatament el Pla de vacances i, en el futur, que avance la seua planificació negociada amb els sindicats amb suficient antelació.


 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal