CCOO critica la falta de consens en el pla de vacances de la Conselleria de Sanitat CCOO critica la falta de consens en el pla de vacances de la Conselleria de Sanitat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO critica la falta de consens en el pla de vacances de la Conselleria de Sanitat

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris (FSS) de CCOO PV ha expressat la seua indignació per la convocatòria a la Mesa Sectorial per part de la Conselleria de Sanitat, a tan sols quatre dies de l’inici del període vacacional, sense haver donat oportunitat als sindicats de negociar ni de fer aportacions. La FSS considera inacceptable aquesta pràctica, ja que no s’ha respectat el procediment establit que requereix una negociació prèvia amb els sindicats.

Sanitat ha justificat el retard en la presentació del pla argumentant que estaven esperant una solució del Ministeri de Sanitat al problema de la manca de personal facultatiu per a cobrir vacances, una situació que s’ha vist agreujada perquè els MIR han retardat la finalització de la seua formació a causa de la pandèmia. No obstant això, CCOO critica que la Conselleria de Sanitat està intentant traslladar la responsabilitat al Ministeri, ignorant que la gestió del personal és una competència seua.

El pla de vacances presentat per la Conselleria es limita majoritàriament al personal facultatiu, com si es tractara d’un problema temporal i no estructural de tots els departaments. Històricament, la contractació per a la substitució ha sigut escassa, i les substitucions d’estiu s’han concentrat principalment en les zones turístiques on hi ha un augment considerable de la població. 

A més, la Conselleria ha decidit unilateralment ampliar el període de gaudi de les vacances des del 15 de juny fins al 30 de novembre. Aquesta decisió no ha sigut consensuada amb la part social, i CCOO ha exigit una compensació de tres dies per al personal que accepte disfrutar de les seues vacances en aquest període, com estableix la normativa per a situacions fora del període vacacional ordinari.

La intenció de la Conselleria és reforçar les zones turístiques mitjançant la utilització de mòduls de reforç, mobilitat forçosa a través de les ASI (Agrupacions Sanitàries Interdepartamentals) i altres tipus de compensacions. Segons CCOO, aquestes mesures són només una forma de seguir sobrecarregant un personal que ja treballa al 200% durant tot l'any, en lloc d’apostar per la substitució i el reforç adequat de les plantilles.

CCOO insisteix que el pla de vacances hauria d'haver sigut presentat amb antelació a la Mesa Sectorial per tal de permetre als sindicats fer les seues aportacions. La normativa vigent estableix que la proposta de substitució de vacances que remeten els departaments a la Conselleria ha d’anar acompanyada de l’informe emès per les juntes de personal, la qual cosa no s’ha complert una vegada més, infringint la normativa que regula la jornada, permisos i vacances del personal.

Finalment, CCOO ha qualificat la reunió d’ahir com un simple tràmit informatiu, ja que fins i tot la mateixa Conselleria de Sanitat ha enviat una nota de premsa abans de finalitzar la reunió, evidenciant la falta de diàleg real amb els sindicats.


  

EP

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal