Bétera commemora el Dia Internacional LGTBI+ Bétera commemora el Dia Internacional LGTBI+
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera commemora el Dia Internacional LGTBI+

     

Bétera ha iniciat la commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+, que se celebra el 28 de juny, amb una sèrie d'accions institucionals i activitats "a peu de carrer", segons diu la nota. Sota el lema "Bétera amb orgull", l'Ajuntament ha volgut mostrar el seu compromís amb la diversitat i la inclusió social.

L'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha declarat: "Volem promoure la tolerància i la igualtat a Bétera. Som un municipi divers que treballa en la construcció d'una societat més tolerant que convisca en diversitat i promoga la plena igualtat dels drets".

Entre les accions dutes a terme, destaca la instal·lació d'un Punt Arcoiris al Mercat, on s'ha repartit merchandising amb els colors propis del col·lectiu LGTBI+. Segons la regidora de Dona i Igualtat, Marisa Martínez, aquest punt "és un espai d'informació i sensibilització a la ciutadania que se suma al treball que es realitza durant tot l'any sobretot als centres educatius del municipi".

A més, s'ha col·locat cartelleria pròpia de la campanya als balcons de l'Ajuntament i de l'edifici de Casa Nebot, elaborada per l'alumnat del Taller d'Ocupació de Disseny Gràfic.

No obstant això, aquestes accions  assenyalant una contradicció entre el missatge de la nota de premsa que parla d'accions "a peu de carrer" i la fotografia que acompanya la notícia, que mostra l'equip de govern des del balcó de l'autoritat municipal.

          


En un context més ampli, cal destacar que enguany la celebració del Dia de l'Orgull LGTBI+ a la Comunitat Valenciana ha estat marcada per la polèmica. La Generalitat ha propiciat la realització de dues manifestacions separades a València: una "oficial" controlada pel govern autonòmic (PP i VOX), i una altra organitzada pels col·lectius històrics del moviment LGTBI+, que s'han vist exclosos de la manifestació institucional.

Aquesta situació reflecteix les tensions existents entre les institucions i els moviments socials en relació amb la commemoració d'aquesta data tan significativa per al col·lectiu LGTBI+.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal