Benaguasil Celebra la Diversitat: Una Jornada d'Inclusió i Visibilitat LGTBI+ Benaguasil Celebra la Diversitat: Una Jornada d'Inclusió i Visibilitat LGTBI+
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Benaguasil Celebra la Diversitat: Una Jornada d'Inclusió i Visibilitat LGTBI+

En el marc del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+, el municipi de Benaguasil ha desplegat una sèrie d'iniciatives encaminades a promoure la sensibilització, la visibilitat i la igualtat del col·lectiu LGTBI+. La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament ha liderat aquestes accions, demostrant el seu ferm compromís amb la construcció d'una societat més tolerant i inclusiva.

La commemoració va arrancar amb una acció innovadora al mercat municipal. El dimecres anterior a la data oficial, es va instal·lar un punt arc iris que va atraure l'atenció i l'interès de nombrosos veïns. Aquesta iniciativa va servir com a catalitzador per a generar converses i conscienciació sobre la diversitat sexual i de gènere en un espai quotidià i concorregut.

Un dels esdeveniments més destacats de la jornada va ser l'emissió del programa de ràdio "Societat Valenciana" des de Benaguasil. Aquest espai mediàtic va oferir una plataforma per a diverses veus de la comunitat, incloent-hi veïns, representants de col·lectius i entitats locals, així com l'alcalde i la regidora d'Igualtat. El programa va servir com a altaveu per a reivindicar l'aspiració col·lectiva de viure en una societat lliure de prejudicis i discriminació en totes les seues formes.

La culminació dels actes commemoratius va tenir lloc a les portes del Consistori, on es va procedir a la lectura d'un manifest en favor de la diversitat i la igualtat. Aquest acte simbòlic va comptar amb la presència de diversos regidors municipals i va ser realçat per l'assistència del director general de Diversitat, Stephane Soriano, subratllant la importància institucional atorgada a aquesta celebració.

Alicia Molina, regidora d'Igualtat, va aprofitar l'ocasió per a reafirmar el compromís de l'Ajuntament amb els valors d'igualtat, llibertat i diversitat. En les seues declaracions, va emfatitzar la necessitat de "continuar promovent i recolzant accions i mesures encaminades a garantir la llibertat i diversitat i a defensar la igualtat de drets de totes les persones". Aquestes paraules reflecteixen una visió progressista i inclusiva que aspira a construir una societat més justa i equitativa.

La celebració a Benaguasil s'emmarca en un context més ampli de lluita pels drets LGTBI+ a nivell global. El Dia de l'Orgull commemora els disturbis de Stonewall de 1969 a Nova York, considerats com el punt d'inflexió en la lluita moderna pels drets LGTBI+. Des d'aleshores, el moviment ha aconseguit avanços significatius en molts països, però encara queda camí per recórrer.

Les iniciatives desenvolupades a Benaguasil demostren com les administracions locals poden jugar un paper crucial en la promoció de la igualtat i la lluita contra la discriminació. Mitjançant accions concretes i simbòliques, els municipis tenen la capacitat d'influir positivament en les actituds i percepcions de la ciutadania, fomentant un ambient de respecte i acceptació.

La diversitat d'activitats organitzades, des del punt arc iris al mercat fins a la lectura del manifest, passant per l'emissió radiofònica, exemplifica un enfocament integral per a abordar la visibilitat i l'acceptació del col·lectiu LGTBI+. Aquestes accions no només serveixen per a commemorar una data significativa, sinó que també contribueixen a educar, sensibilitzar i promoure el diàleg en la comunitat.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal