Antonio Maíllo i la Fi d'un Cicle Polític: Reflexions i Reptes per a la unitat de l'esquerra Antonio Maíllo i la Fi d'un Cicle Polític: Reflexions i Reptes per a la unitat de l'esquerra
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Antonio Maíllo i la Fi d'un Cicle Polític: Reflexions i Reptes per a la unitat de l'esquerra


L'article publicat a elDiario.es el 15 de juny de 2024, titulat "Antonio Maíllo: 'Se ha cerrado el ciclo político que comenzó en 2014'", escrit per Alberto Ortiz, ofereix una visió profunda sobre la percepció d'Antonio Maíllo, coordinador general d'Izquierda Unida, sobre l'actual estat i futur de la política d'esquerra a Espanya. A través d'aquesta entrevista, Maíllo reflexiona sobre la situació de Sumar, la irrupció de Podemos el 2014 i la necessitat d'un nou enfocament en la política d'esquerres. A continuació, desgranaré els punts clau de l'article per oferir una comprensió més àmplia del contingut i les seves implicacions.

 Fi d'un cicle polític iniciat el 2014

Maíllo argumenta que el cicle polític iniciat el 2014 amb la irrupció de Podemos ha arribat a la seva fi, destacant que "afortunadament hi ha una coincidència que ha de tornar la política de gestió lenta, una política de repòs i reflexió, de calma". Aquesta afirmació posa de manifest la seva visió sobre la necessitat de redefinir l'enfocament de l'esquerra, allunyant-se de les estratègies immediates i impulsives per centrar-se en una planificació més reflexiva i col·lectiva.

Crítica a la deriva de Sumar

Maíllo és crític amb l'evolució de Sumar, destacant que "Sumar està superat com a moviment aglutinador" i que és necessari un enfocament "més horitzontal" en la política d'esquerres. Sumar, creat com a moviment per unificar diferents forces d'esquerra, no ha aconseguit consolidar-se com a una força cohesiva, segons Maíllo, i ha mostrat febleses significatives en la seva capacitat per mantenir una aliança efectiva i duradora.

Importància de l'arrelament territorial

Un altre punt fonamental és la importància de l'arrelament territorial per a Izquierda Unida. Maíllo subratlla que "l'arrelament territorial és fonamental per elaborar un projecte sòlid" i critica la gestió líquida dels projectes polítics en favor de les personalitats. Això reflecteix la seva creença en la necessitat de construir una base sòlida i connectada amb les comunitats locals, contraposant-ho a la volatilitat associada a les figures individuals.

 Necessitat de reflexió i unitat

Maíllo advoca per una política de "reposo, però amb reflexió profunda" i destaca que és crucial "deixar la política del Twitter i més reflexió col·lectiva". Això implica una crítica a la política reactiva i immediata de les xarxes socials, i una aposta per una política més reflexiva, amb un major èmfasi en la col·laboració i la unitat dins de l'esquerra.

 Futur de Sumar i el paper dels partits polítics

En referència al futur de Sumar, Maíllo considera que "Sumar pot tenir legítimament les seves posicions, però un projecte plural ha de ser un projecte de respecte de les cultures polítiques, dels discursos". Això subratlla la seva visió sobre la necessitat de mantenir un espai plural i diversificat dins de l'esquerra, on cada formació política pugui conservar la seva identitat i contribuir de manera significativa a la construcció d'un projecte comú  polític on la pluralitat i el respecte per les diferents cultures polítiques siguen fonamentals per a l'èxit de l'esquerra en el futur.

Importància de l'arrelament territorial de les organitzacions

Per a Maíllo, l'arrelament territorial és clau per a l'èxit polític d'Izquierda Unida. Aquest arrelament permet una major connexió amb les necessitats i preocupacions de les comunitats locals, cosa que facilita l'elaboració de projectes polítics més sòlids i rellevants per a la ciutadania. La seva crítica a la gestió basada en les personalitats reflecteix la seva preocupació per una política que es basa més en les figures individuals que en les bases comunitàries.

Necessitat de reflexió i unitat

Maíllo posa èmfasi en la necessitat d'una política més reflexiva i col·lectiva, en contraposició a la política reactiva i immediata que sovint es veu a les xarxes socials. La seva crida a "deixar la política del Twitter" apunta a la importància de la unitat i la col·laboració dins de l'esquerra, buscant una reflexió més profunda i un enfocament més col·lectiu en la presa de decisions.

En conclusió, l'article ofereix una visió completa i detallada de la perspectiva d'Antonio Maíllo sobre l'actualitat política i els reptes futurs de l'esquerra a Espanya. Maíllo destaca la necessitat de tancar el cicle polític iniciat el 2014, critica la deriva de Sumar, i advoca per una política més reflexiva i col·lectiva, amb un èmfasi en l'arrelament territorial i la pluralitat política. La seva visió representa un enfocament renovat per a la Izquierda Unida i una crida a la unitat i la col·laboració dins de l'esquerra per afrontar els reptes del futur.

   
Antonio Maillo Coordidador d'IU

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal