Zaplana, el 'cap' de l'entramat del cas Erial segons la fiscalia Zaplana, el 'cap' de l'entramat del cas Erial segons la fiscalia
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Zaplana, el 'cap' de l'entramat del cas Erial segons la fiscalia

Fiscalia recrimina a Zaplana la seua "falta d'honradesa" al no assumir la seua responsabilitat i per "usar a punts amics

La Fiscalia Anticorrupció ha situat l'expresident de la Generalitat Valenciana i exministre del PP Eduardo Zaplana en el centre de l'entramat del cas Erial. El fiscal Pablo Ponce ha recriminat a Zaplana la seua "falta d'honradesa" al no assumir la seua responsabilitat en les trames de les ITV i del pla eòlic, a més d'"usar a punts amics" per al seu propi benefici.

Durant l'exposició del seu informe en el judici seguit a l'Audiència, el ministeri públic ha utilitzat expressions com "comissions il·lícites a Zaplana", "adjudicacions preconcebudes", "tornada de fons a través de societats", "maquinària de transformació dels diners per a ocultar l'origen il·lícit del mateix" i "especulació" per a explicar l'entramat orquestrat per Zaplana, a qui sobrenomenaven el 'cap', 'amic' o 'amo'.

Respecte a les adjudicacions, el fiscal s'ha centrat en les ITV i ha insistit en el pla "preconcebut" per part de Zaplana perquè una de les societats adjudicatàries fora la de l'expresident de les Corts i exdirector general de la Policia Juan Cotino, ja mort. Així, la privatització "va venir motivada" pel concert que hi havia entre Zaplana i Cotino.

El ministeri públic també ha qüestionat que la Mesa proposara i adjudicara en el mateix dia la contractació de les ITV, una situació que "no és el normal i no succeeix mai en altres Meses de contractació". Després de l'adjudicació, Cotino es va desplaçar a Luxemburg amb 640.000 euros en metàl·lic per a constituir dues societats a través d'una fiduciària, un moviment que va activar "la maquinària de transmissions i inversions" en la qual també estava implicat Zaplana.

Pel que fa als parcs eòlics, el fiscal ha afirmat que el procediment es va seguir amb el també expresident de la Generalitat José Luis Olives i era un "suïcidi salve per a les empreses concertades amb Cotino".

Finalment, el ministeri públic ha fet referència a les paraules de Zaplana quan va assegurar que no va poder rebre diners de Cotino perquè no es portaven bé, afirmant que "ací no parlem de cors, sinó de negoci. No parlem d'amistat, sinó de diners, que no té ni pàtria ni color".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal