Riba-roja: IIIª edició de Memòria Històrica, reflexió a través de 'Sotrac: vides truncades' Riba-roja: IIIª edició de Memòria Històrica, reflexió a través de 'Sotrac: vides truncades'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: IIIª edició de Memòria Històrica, reflexió a través de 'Sotrac: vides truncades'

     

   Riba-roja de Túria celebra la tercera edició de les Jornades de Memòria Històrica amb un programa complet d'activitats sota el lema "Sotrac: vides truncades".    Del 10 al 12 de maig, la localitat valenciana acollirà ponències, teatre, recitals poètics i una gimcana per a recordar les víctimes del franquisme i promoure la defensa dels drets humans.

   Un homenatge a la memòria i a la lluita per la democràcia   

Les jornades, organitzades per l'Ajuntament de Riba-roja en col·laboració amb l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, el Centre d'Estudis Locals i l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria, tenen com a objectiu abordar aspectes rellevants de la història recent d'Espanya des de diferents perspectives. 

   Un programa complet d'activitats   

El divendres 10 de maig s'inaugurarà la tercera edició de les jornades amb la representació de l'obra teatral "Aus migratòries", de la companyia Teatre de l'Inestable, dirigida a l'alumnat de secundària.

El dissabte 11 de maig, l'acte central tindrà lloc al Castell de Riba-roja. Després de l'obertura a càrrec de la regidora d'Educació i Memòria Històrica, Eva Lara, es duran a terme diverses ponències:

*    "La infància evacuada (1936-1939). L'exemple de la colònia escolar 'Masia del comte' de Riba-roja"   , per Cristina Escrivà, directora de l'Institut Obrer.
*    "Diari de Gaskin"   , per Laura Gassó, escriptora.
*    "Punt cec"   , sobre els treballs d'exhumació en les fosses de Paterna, per Santi Donaire, periodista.
*    "Versmemoria"   , recital poètic a càrrec de Víctor Benavides.

La jornada clausurarà amb les paraules de l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

   Una gimcana per a recordar  : El diumenge 12 de maig, tancarà el cicle la Gimcana de la Memòria, un recorregut pels llocs de memòria de Riba-roja, amb eixida des del Castell de Riba-roja.

   Un compromís amb la memòria i la justícia   

Les Jornades de Memòria Històrica de Riba-roja són una iniciativa que s'emmarca en el compromís de l'Ajuntament amb la preservació de la memòria històrica i la promoció dels drets humans. Tal com assenyala la regidora Eva Lara, "estes jornades han de servir per a expressar el rebuig de totes les persones compromeses amb els valors democràtics cap a la nova llei de Concòrdia, que és un insult a la intel·ligència i als principis de veritat, justícia i reparació".

   Un recordatori del passat per a construir un futur millor   

Les jornades són una oportunitat per a recordar les víctimes del franquisme, reflexionar sobre els errors del passat i construir un futur basat en la memòria, la justícia i la democràcia.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal