Riba-roja i el Govern reforcen el seu compromís amb la seguretat: coordinació, prevenció i tecnologia Riba-roja i el Govern reforcen el seu compromís amb la seguretat: coordinació, prevenció i tecnologia
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja i el Govern reforcen el seu compromís amb la seguretat: coordinació, prevenció i tecnologia


El Castell de Riba-roja va acollir ahir pel matí la Junta Local de Seguretat, presidida per l'alcalde, Robert Raga, i amb la participació del subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, José Rodríguez. La trobada ha servit per a renovar el compromís amb la seguretat ciutadana i presentar plans en curs i accions futures.

   Coordinació i sinergies:    Totes les parts han posat de manifest la importància de la col·laboració entre les autoritats locals i estatals per a millorar la seguretat al municipi. En aquest sentit, s'ha acordat ampliar els acords establerts en el conveni vigent de seguretat ciutadana entre la Policia Local i la Guàrdia Civil, amb l'objectiu d'intensificar l'intercanvi d'informació.

   Prevenció d'incendis forestals:    La Junta ha posat especial èmfasi en la prevenció d'incendis forestals, destacant la implementació de mitjans tècnics avançats com drons i càmeres de vigilància al Parc Natural, així com l'ús de material tecnològic especialitzat per a la vigilància.

   Lluita contra la delinqüència:    S'han analitzat les dades de delinqüència al municipi, amb especial atenció als robatoris en zones urbanes, industrials i agrícoles, així com als habitatges i als delictes informàtics. En aquest sentit, s'ha informat del programa 'Tu Ayuda en Ciberseguridad', un servei nacional gratuït i confidencial que INCIBE posa a la disposició dels ciutadans per a ajudar-los a resoldre problemes relacionats amb la ciberseguretat.

   Violència de gènere:    S'ha analitzat la situació de la violència de gènere a Riba-roja, quant a recursos i dones afectades, i s'ha plantejat la convocatòria de la taula multidisciplinària en matèria de violència de gènere per a analitzar possibles àrees de millora en l'atenció a les víctimes i en la prevenció.

   Festes Patronals:    S'ha acordat prioritzar la coordinació entre els diferents ens per a garantir el bon desenvolupament de les Festes Patronals de la Verge del Rosari, que congreguen milers de joves en ambient festiu.

   Noves tecnologies:    L'Ajuntament ha mostrat el seu compromís amb la modernització i eficiència en la protecció ciutadana, apostant per la implementació de noves tecnologies com drons, càmeres de vigilància i material tecnològic especialitzat.

En resum, la Junta Local de Seguretat ha servit per a reforçar el compromís amb la seguretat ciutadana a Riba-roja, amb un pla d'acció basat en la coordinació, la prevenció, la tecnologia i la lluita contra la delinqüència en totes les seves formes.

També s'ha abordat l'aprovació del nou Protocol d'Actuació del Servici ATENPRO, per part del Ministeri d'Igualtat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), en el qual s'establix que el servici amplia el seu àmbit operatiu per a atendre les víctimes de totes les formes de violència contra les dones, en compliment de les disposicions normatives nacionals i internacionals en vigor a Espanya.

Per a finalitzar s'ha deixat palés la intenció d'ampliar acords establits en el conveni vigent de seguretat ciutadana entre la Policia Local i la Guàrdia Civil, relatius a l'intercanvi d'informació en l'àmbit de Seguretat Ciutadana.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ha agraït "la indiscutible disposició dels cossos i forces de seguretat de l'Estat en la col·laboració permanent amb la Policia Local de Riba-roja, així com la possible implementació de nous recursos humans i tècnics per a incrementar la seguretat en el nostre municipi".
   

  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal