Riba-roja de Túria impulsa la millora de les infraestructures contra incendis Riba-roja de Túria impulsa la millora de les infraestructures contra incendis
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria impulsa la millora de les infraestructures contra incendis

 Riba-roja de Túria encarrega un estudi tècnic per a millorar les infraestructures contra incendis

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha encarregat a la concessionària d'aigües Hidraqua un estudi tècnic amb l'objectiu de millorar la xarxa d'hidrants del municipi per a oferir una resposta més efectiva davant els incendis. Aquest projecte s'emmarca dins del Pla Centinela, una estratègia que busca reforçar les mesures de prevenció i resposta davant dels incendis forestals.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, s'ha reunit amb la responsable d'Hidraqua, Carolina Belda, per a definir un full de ruta que contemple l'anàlisi de les necessitats actuals i les possibles millores de les infraestructures hidràuliques del municipi. Aquest estudi tècnic proposarà mesures per a optimitzar la càrrega d'aigua dels mitjans d'extinció, tant terrestres com aeris, i inclourà els detalls tècnics necessaris per a implementar aquestes millores.

Una part important del projecte serà la revisió i ampliació de la xarxa d'hidrants existents. Es planificarà un calendari per a revisar tots els hidrants del terme municipal i instal·lar nous elements de defensa, amb especial atenció a les zones urbanes properes a les àrees forestals, com els barrancs de Mandor i La Pedrera, o la Muntanya del Frare.

A més, es preveu la instal·lació d'elements complementaris en la infraestructura Guardian per a augmentar la seva efectivitat. Una vegada finalitzat l'estudi tècnic, l'Ajuntament proporcionarà informació detallada als serveis d'extinció per a garantir un accés ràpid i segur als punts d'aigua en cas d'emergència.

Actualment, Riba-roja de Túria disposa d'una xarxa de més de 500 hidrants distribuïts pel municipi, connectats a la xarxa de subministrament d'aigua potable. En les pròximes setmanes, s'instal·laran quatre nous hidrants, completant així la xarxa existent. Aquests nous hidrants, subministrats per la Comunitat de Regants Lorca i Quint, estaran localitzats en parcel·les rústiques i estaran disponibles per als efectius de bombers en cas d'incendi. Un total de nou hidrants seran distribuïts pels voltants del Camí de Xest, Porxinos i la Muntanya del Frare.

Les dades del Sistema Integrat de Gestió de la GVA revelen que Riba-roja de Túria, juntament amb Vilamarxant, són les poblacions més afectades per incendis forestals en la comarca del Camp de Túria. Des de juny de 2016 fins a agost de 2022, Riba-roja ha patit 45 incendis que han destruït 158 hectàrees de massa forestal del Parc Natural del Túria i zones com els barrancs de la Pedrera i Monges. Els recents incendis del 25 d'abril i 4 de maig en la zona de Masia de Traver han subratllat el perill existent, especialment amb les altes temperatures previstes per a aquest estiu.

Davant aquesta situació, l'Ajuntament ha sol·licitat a Hidraqua un estudi tècnic que incloga els costos econòmics per a implantar el sistema Guardian II en urbanitzacions amb alt risc com València La Vella, Santa Rosa o Els Pous, així com en zones del nucli urbà properes als barrancs. A més, es treballarà en la formació i sensibilització de la ciutadania.

L'alcalde Robert Raga ha destacat que la revisió i millora de les infraestructures hidràuliques "facilitarà el treball dels efectius d'extinció i assegurarà una intervenció ràpida en cas d'incendis, proporcionant major seguretat als veïns i veïnes amb habitatges propers al Parc Natural del Túria i als barrancs que travessen el nostre terme municipal."

    

Guardian en marxa durant l'incendi



Guardian en marxa fent proves


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal