Riba-roja de Túria destina 10.000 euros a entitats veïnals per promoure activitats socials i culturals Riba-roja de Túria destina 10.000 euros a entitats veïnals per promoure activitats socials i culturals
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria destina 10.000 euros a entitats veïnals per promoure activitats socials i culturals

La Junta de Govern aprova les subvencions mitjançant concurrència competitiva per fomentar l'associacionisme

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la concessió de subvencions econòmiques a través del sistema de concurrència competitiva per fomentar l'associacionisme veïnal corresponent a l'exercici de 2024. La Junta de Govern ha procedit a la concessió d'aquestes subvencions per un import global de 10.000 euros, finançats amb fons municipals.

Aquestes subvencions compten amb els informes tècnics municipals corresponents i el beneplàcit de la comissió d'avaluació de la documentació aportada per les entitats interessades, tal com estableixen les bases reguladores del programa de concessió.

Els informes tècnics de Riba-roja de Túria han confirmat que les entitats veïnals han aportat la documentació exigida en matèria de compliment dels tributs municipals en via executiva, així com les corresponents a l'Agència Tributària i la Seguretat Social, seguint la normativa establerta per la Llei general de Subvencions.

Així, l'aprovació de les subvencions per a les set associacions veïnals suma els 10.000 euros previstos en la convocatòria d'enguany, amb diferents quantitats econòmiques en funció de la puntuació obtinguda mitjançant el sistema de concurrència competitiva. L'objectiu és contribuir a les despeses prepagables al 100% realitzades per les entitats de veïns sense ànim de lucre.

Les ajudes econòmiques estan destinades a aconseguir una major relació social, cultural i participativa tant en el marc d'actuació com per a tots els veïns de la localitat. Les subvencions consistiran en una col·laboració econòmica prepagable al 100% per al desenvolupament de les activitats planificades durant tot l'any 2024. Aquesta proposta inicial esdevindrà definitiva després del període d'al·legacions corresponent i una vegada revisada per la comissió d'avaluació constituïda per a l'efecte.

Entre les despeses que es podran justificar es troben les retribucions i despeses de personal afecte a l'activitat, despeses corrents de la realització de les activitats objecte de la subvenció, assegurances d'accidents o responsabilitat civil, despeses d'assessoria fiscal, laboral o comptable, despeses pericials, notarials, registrals i d'administració relacionats amb l'activitat, tributs com l'IVA, adquisició de material d'oficina no inventariable, a més d'altres despeses publicitàries i de propaganda, organització de reunions o esdeveniments.

Els criteris objectius d'atorgament de la subvenció per part de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria es determinaran en un 50% sobre el total, és a dir, 5.000 euros a través d'un criteri proporcional al nombre d'habitants censats en la urbanització segons les dades del padró municipal i l'altre 50%, els 5.000 euros restants, de forma equitativa entre el nombre d'associacions que presenten sol·licitud dins del termini establert.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquesta concessió de subvencions econòmiques "és una via essencial perquè les associacions de veïns puguen desenvolupar-se i dur a terme les funcions originals per les quals es van crear i constituir, per això, des de l'ajuntament som conscients de la seua importància com a garants del desenvolupament de la vida en les àrees residencials".

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal