Presentació del llibre sobre la Cartoixa de Portaceli: Vuit segles d'història a Serra Presentació del llibre sobre la Cartoixa de Portaceli: Vuit segles d'història a Serra
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Presentació del llibre sobre la Cartoixa de Portaceli: Vuit segles d'història a Serra

L'obra "La Cartoixa de Portaceli (1272-2022). Vuit segles de testimoni" és presentada a Serra després d'un extens treball d'investigació que recopila els darrers avenços sobre aquesta institució centenària. La presentació, celebrada a la Casa de la Cultura de Serra, marca el punt culminant de les celebracions del Dia Internacional del Llibre i els actes commemoratius dedicats a la fundació de la primera cartoixa a terres valencianes, que han tingut lloc al llarg d'un any i mig.

L'alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, ha encapçalat l'acte juntament amb reconeguts estudiosos de l'orde cartoixà com Francesc Fuster, Josep Marí Gómez i Albert Ferrer. En aquesta presentació, també s'ha comptat amb la participació del professor Adrià Besó Ros, investigador de la Universitat de València, qui ha abordat els anys de l'exclaustració del cenobi de Serra amb la seua ponència "La Cartoixa de Portaceli (1835-1943). Recepció, valors, significats i usos".

Alicia Tusón ha expressat el seu honor per acollir aquesta presentació i ha destacat la importància de conéixer millor el patrimoni local, especialment la Cartoixa de Portaceli, que és considerada com un símbol emblemàtic per als habitants de Serra.

Aquest llibre, fruit de la col·laboració de diversos autors i que inclou 19 col·laboracions més, recull les actes del congrés celebrat el novembre de 2022 per commemorar la fundació del monestir. És un recurs valuós per entendre la rica història de la cartoixa i la seua rellevància en el context valencià.

Amb la presentació d'aquesta obra, s'acaben dècades de dedicació dels estudiosos Francesc Fuster, Josep Marí Gómez i Albert Ferrer a la investigació de les cartoixes valencianes, contribuint a preservar i difondre el seu llegat cultural. Als interessats, l'oficina de turisme ofereix exemplars del llibre, posant així a disposició del públic aquesta valuosa font d'informació i coneixement sobre la història local.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal