Olocau es converteix en l'epicentre musical del Camp de Túria amb la Trobada de Bandes 2024 Olocau es converteix en l'epicentre musical del Camp de Túria amb la Trobada de Bandes 2024
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau es converteix en l'epicentre musical del Camp de Túria amb la Trobada de Bandes 2024


      


Aquest migdia, Olocau ha estat l'escenari d'una gran celebració musical amb la Trobada de Bandes del Camp de Túria 2024. Aquesta jornada festiva ha reconegut la important tasca que les societats musicals realitzen en els diferents municipis. L'esdeveniment, organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Olocau i l'Agrupació Musical 'La Melodia', ha congregat uns 450 músics provinents de huit bandes de la comarca.

Les bandes participants han sigut la Societat Musical 'La Marinense' de Marines, la Unió Artística Musical de Vilamarxant, la Societat Musical Sant Antoni de Benaixeve, el Centre Artístic Musical de Bétera, la Corporació Musical de la Pobla de Vallbona, la Unió Musical de Benaguasil, la Societat Musical 'Santa Cecília' de Gàtova i, com a amfitriona, 'La Melodia' d'Olocau.

L'acte ha comptat amb la presència de diverses autoritats, entre elles l'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío; l'alcaldessa de Sant Antoni de Benaixeve, Eva Tejedor; els primers tinents d'alcalde de Vilamarxant i Gàtova, Xavier Jorge i Víctor Sánchez; representants de la Corporació Municipal; i els presidents provincial i comarcal de la FSMCV, Joan Bocanegra i Miguel Monleón.

La Trobada ha començat a la Casa de la Senyoria, des d'on ha partit la desfilada de bandes. Cada una d'elles ha recorregut els carrers del municipi, omplint-los de música i alegria, mentre una gran quantitat de persones gaudien d'aquesta jornada especial. La desfilada ha conclòs a la plaça Cervantes, on les bandes han rebut les cintes commemoratives de la Trobada.

A continuació, el president de 'La Melodia', Guillermo Berga, i l'alcalde d'Olocau, Antonio Ropero, han oferit breus discursos. Berga ha agraït l'assistència de les societats musicals, expressant el seu desig que continuen amb la seua labor i que “la música no pare”. A més, ha recordat Rafa Montesinos, el seu predecessor en el càrrec, qui va morir en 2021 i va ser molt estimat a la localitat.

Per la seua banda, Ropero ha destacat “la importància social i cultural de la música i de les societats musicals”, afirmant que “la vitalitat d'un poble depén en gran manera de tindre una banda, que és el que fa que el seu cor bategue”. Ha agraït en nom de la localitat “la vostra tasca i dedicació”. Després de la intervenció de Ropero, tots els músics han interpretat conjuntament quatre composicions molt arrelades a la terra: 'Xàbia', 'Chimo', 'València' i 'La Amapola'.

Per a finalitzar la jornada, tots els participants s'han dirigit a la Plaça Major, on han compartit un dinar de germanor amb una paella, tancant així un dia en què Olocau ha fet de capital comarcal de la música.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal