La Mancomunitat: PRISMA i la Coordinadora pel respecte al Parc Natural del Riu Túria i amb la Salut Mental La Mancomunitat: PRISMA i la Coordinadora pel respecte al Parc Natural del Riu Túria i amb la Salut Mental
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mancomunitat: PRISMA i la Coordinadora pel respecte al Parc Natural del Riu Túria i amb la Salut Mental

Amparo Navarro i Ángel Morales 

La salut mental es compromet amb la natura de Camp de Túria: PRISMA signa un conveni de col·laboració

El programa PRISMA, en col·laboració amb la Mancomunitat Camp de Túria, ha formalitzat un conveni amb la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Riu Túria. La signatura del conveni ha comptat amb la presència de destacats representants, com Amparo Navarro, presidenta de la Mancomunitat; Ángel Morales, president de la Coordinadora; Esther Ciscar, directora del departament de benestar social de l’ens supramunicipal, i Paco Jareño, psicòleg responsable del programa PRISMA.

Aquest acord permetrà que els usuaris del programa PRISMA, coneguts com a Prismeños, participen en activitats de conservació del medi ambient al Parc Natural del Riu Túria. Les tasques inclouen reg, eliminació de residus, eliminació de canyes i altres accions necessàries per a la preservació dels rius i boscos. Aquestes activitats no només contribueixen a la conservació de la natura, sinó que també ofereixen als Prismeños una oportunitat única de sortir de les instal·lacions, connectar amb el medi ambient i millorar el seu benestar personal mitjançant la contribució a la millora dels espais naturals de la comarca.

El programa PRISMA, el Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental de la Mancomunitat Camp de Túria, està destinat a persones amb problemes de salut mental crònics dels 17 municipis de la comarca. Aquesta iniciativa respon a la necessitat de reformular l’assistència en salut mental, promovent la integració activa dels usuaris en les seues comunitats d’origen i fomentant la seua autonomia personal i social.

PRISMA treballa en diverses àrees d'actuació amb equips de professionals especialitzats en psicologia, activitats esportives i integració social. Aquest treball coordinat es realitza en xarxa amb els dispositius de Serveis Socials de cada municipi i les Àrees de Salut de l’Hospital de Manises i Arnau Vilanova – Llíria, així com amb les cinc Unitats de Salut Mental de la comarca. Aquesta estructura permet una atenció integral i coordinada per als usuaris, promovent una millor qualitat de vida i una integració més efectiva en la societat.

Amb aquest conveni, es reforça la col·laboració entre institucions i es potencia un model d’atenció que combina la salut mental i la conservació del medi ambient, aportant beneficis tant per als usuaris del programa com per a la comunitat i el seu entorn natural.

  #coordinadorabosquesturia #parcNatural   #Mancomunitat


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal