La Iberfesta 2024: Un Cap de Setmana de Cultura Ibera a Olocau La Iberfesta 2024: Un Cap de Setmana de Cultura Ibera a Olocau
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Iberfesta 2024: Un Cap de Setmana de Cultura Ibera a Olocau

La Iberfesta torna a Olocau amb tres dies plens d'activitats per a tota la família

Els pròxims dies 14, 15 i 16 de juny, Olocau es transformarà de nou per a reviure l'època ibera amb una nova edició de la Iberfesta. Organitzat per l'Ajuntament i el Museu de Prehistòria de València (MUPREVA), aquest esdeveniment promet un cap de setmana únic amb un programa d'actes ple de diversió i recreació històrica.

La festa començarà el divendres a la vesprada amb l'obertura de la fira artesanal i les grans novetats d'enguany: una desfilada en què els veïns i veïnes podran lluir els seus vestits ibers, un taller de danses tradicionals i un concert de música folk a càrrec del grup Majao.

El dissabte, la jornada començarà a les 11:00 hores en la Casa de la Senyoria amb l'acte d'inauguració. Tot seguit, tindrà lloc la primera de les teatralitzacions: la Boda Ibera. A les 21:00 hores, els assistents podran presenciar el segon acte teatral: el Ritual funerari iber. El diumenge, es tancaran les representacions amb la Gran Desfilada i el ‘Silicernium’, que començarà a les 11:30 hores en la Casa de la Senyoria.

Com en edicions anteriors, els assistents podran participar durant tot el cap de setmana en nombroses propostes relacionades amb el món iber, com ara la ‘Fireta dels Ibers’, els tallers didàctics, la Biblioteca Infantil del MUPREVA, la Col·lecció Museogràfica de la Casa de la Senyoria (oberta al públic), les visites guiades al jaciment del Puntal dels Llops (dissabte a les 18:00 hores i diumenge a les 9:30, amb inscripció prèvia) o ‘Les cinc proves de Nauiba’, un circuit lúdic d'activitats per a tota la família.

Segons l'alcalde d'Olocau, Antonio Ropero, aquesta edició de la Iberfesta “és la més ambiciosa de totes les que hem realitzat, amb una jornada de divendres plena de novetats i un conjunt d'actes que ens emocionaran i ens divertiran”. Ropero ha afegit: “Hem preparat aquest cap de setmana amb molta il·lusió, per la qual cosa animem a veïns, veïnes i visitants d'altres municipis a acompanyar-nos i gaudir d'una celebració sense igual en l'àmbit de la cultura ibera”.

      



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal