Experimentar ser astronauta amb l'exposició 'Up to Space' al Museu de les Ciències de València Experimentar ser astronauta amb l'exposició 'Up to Space' al Museu de les Ciències de València
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Experimentar ser astronauta amb l'exposició 'Up to Space' al Museu de les Ciències de València

Ser astronauta per un dia: El Museu de les Ciències de València et porta de missió espacial amb 'Up to Space'

El Museu de les Ciències de València ofereix l'oportunitat de convertir-se en astronauta per un dia amb la nova exposició interactiva 'Up to Space', disponible fins al pròxim mes de gener. Aquesta mostra permet als visitants experimentar una passejada per la lluna, viure el llançament d'un coet i moure's per l'estació espacial internacional.

La biotecnòloga Sara García, primera dona espanyola nomenada astronauta de reserva per l'Agència Espacial Europea (ESA), ha visitat la mostra i ha destacat que "sens dubte" va a "despertar en molts les ganes de ser astronauta". García subratlla que l'exposició també pot inspirar carreres en l'enginyeria, la física i les matemàtiques, ja que integra molta ciència de manera clara i didàctica.

Produïda pel Museu Universum-Centre de Ciències de Bremen, el Musée de l'Air et de l'Espace de París i la Fundació Obra Social 'La Caixa', amb la col·laboració d'Avanqua i l'ESA, 'Up to Space' revela els entrenaments espacials, els viatges pel cosmos i la vida en l'espai mitjançant mòduls interactius, animacions de realitat virtual i objectes originals.

L'exposició comença amb proves de preparació per a viatjar a l'espai, incloent-hi exercicis físics d'esforç i equilibri, així com proves cognitives de matemàtiques, lògica i compatibilitat per a determinar l'aptitud dels visitants per a desplaçar-se per l'estació espacial internacional. García ha comentat que aquestes proves li recorden a les que ella mateixa va haver de superar per a ser seleccionada com a astronauta.

Els visitants poden experimentar la ingravidesa amb un passeig per la Lluna gràcies a un arnés ajustat al pes i ulleres de realitat virtual. També es pot provar de conduir un vehicle lunar i comunicar-se amb la Terra. A més, es pot viure durant vuit minuts el llançament d'un coet.

L'exposició també inclou vestits reals d'astronautes, peces refrigerades per a evitar el sobreescalfament del cos, meteorits i tardígrads, uns organismes que poden viure en condicions extremes i que han estat enviats a la lluna accidentalment. A més, els visitants poden descobrir a què fa olor l'espai i la Lluna, descrits com a similars a carbó cremat.

També s'explica l'impacte de les investigacions espacials en la vida quotidiana, com la caiguda de les creïlles xips en una bossa, similar al principi d'aterratge de les naus espacials, els sensors de telèfons intel·ligents desenvolupats per la NASA per a estalviar espai i pes, i els millors filtres UV per a ulleres de sol.

El recorregut conclou amb la tornada a la Terra, que dura menys de quatre hores. Els astronautes poden portar només 1,5 quilos d'equipatge personal.

Durant la presentació de l'exposició, han assistit el president del Consell d'Administració de CACSA, Santiago Lumbreras, i la directora general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Ana Ortells, juntament amb representants de l'ESA, que han destacat la col·laboració de més de 24 anys amb CACSA per a apropar els projectes de l'agència al públic.

A la vesprada, la responsable d'Educació i Comunicació de l'ESA, Sandra Benítez, impartirà la xarrada 'Agència Espacial Europea: Explorant l'Univers per a cuidar millor del nostre planeta'. La conferència, de lliure accés fins a completar aforament, tindrà lloc a les 19.00 hores a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. En la seua ponència, Benítez presentarà els descobriments més importants de les missions científiques de l'ESA i les futures missions destinades a aprofundir en el coneixement dels orígens de l'univers i la possibilitat de descobrir mons habitables més enllà del nostre sistema solar.




   

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal