El Govern aprovarà la prohibició de l'acomiadament per incapacitat sobrevinguda El Govern aprovarà la prohibició de l'acomiadament per incapacitat sobrevinguda
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern aprovarà la prohibició de l'acomiadament per incapacitat sobrevinguda

El Govern espanyol aprovarà aquest dimarts en el Consell de Ministres la prohibició de l'acomiadament sobrevingut per incapacitat, segons va anunciar divendres passat la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.

Aquesta reforma normativa ha estat sol·licitada pel Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), que ha agraït al departament que dirigeix Díaz la "celeritat", el "clima de diàleg" i l'"escolta activa" mantinguts amb el sector, "perquè el Projecte de Llei es presente en els termes adequats de respecte als drets dels treballadors amb discapacitat".

El CERMI ha denunciat que la regulació vigent de l'acomiadament automàtic per raó de discapacitat sobrevinguda suposa una "vulneració" del dret a l'ocupació de les persones amb discapacitat, consagrat en l'article 27 de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

"La necessitat de dur a terme aquesta modificació legal es va accelerar després d'una recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que va declarar que l'article 49 de l'Estatut dels Treballadors en aquest punt de la discapacitat sobrevinguda era contrari al Dret europeu i que, per tant, Espanya hauria de modificar la seva legislació interna", ha afirmat el CERMI.

Díaz demana suport als grups polítics

El passat 8 de maig, durant les jornades del sindicat Unió General de Treballadors (UGT) sobre els drets de les persones amb discapacitat, Díaz va demanar que, quan es debata aquesta norma, es treballi també amb els grups polítics "perquè entenguen que és imprescindible reformar l'article 49 de l'Estatut dels Treballadors per acabar amb una discriminació històrica". "Perquè hi ha gent estranya en el nostre país i algun grup polític estrany que serà capaç de votar en contra d'aquesta modificació", va recalcar.

En aquesta ocasió, Díaz va destacar que a Espanya hi ha 4.380.000 persones que tenen algun tipus de discapacitat i que la majoria són dones. En aquest sentit, va afegir que més de dos milions i mig i una de cada cinc llars a Espanya tenen en el seu si una persona amb discapacitat. "La discapacitat està en les nostres vides, forma part de tots nosaltres", va afirmar.

A més, es va comprometre a "dignificar" la societat, que va dir que ha de ser "inclusiva". "Digo pocas cosas pero las cumplo. Hem dit que aquesta serà la legislatura del temps i del compliment del llibre blanc de l'ocupació amb les persones amb discapacitat i ho farem. Vaig una mica més lenta del que m'agradaria, per exemple aprovant la reforma del 49, però ho farem, no us preocupeu i continuarem guanyant drets", va indicar.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal