El Circuit de Carreres de la Diputació de València celebra el seu 25é aniversari amb una edició especial El Circuit de Carreres de la Diputació de València celebra el seu 25é aniversari amb una edició especial
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Circuit de Carreres de la Diputació de València celebra el seu 25é aniversari amb una edició especial

 La Volta a Peu de l’Eliana (10K) tindrà lloc el 27 de juliol, la Pujada de la Montieleta de Benaguasil el 21 de setembre

La Diputació de València ha presentat aquest dimarts el seu Circuit de Carreres Populars 'Trofeu President' 2024, commemorant el 25é aniversari d’aquesta competició pionera en l'àmbit nacional. El circuit començarà aquest dissabte 18 de maig amb la Volta a Peu a Sedaví, i es prolongarà fins al 16 de novembre amb la 10K la Vall de Segó, al Camp de Morvedre. La competició, impulsada per l'àrea d'Esports dirigida per Pedro Cuesta, consta de 12 proves, incloent-hi una 15K i una mitja marató.

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha destacat la importància de celebrar el 25é aniversari d'un dels certàmens esportius més emblemàtics, no només de la Comunitat Valenciana, sinó de tota Espanya. Mompó ha remarcat la implicació de la institució en la promoció de l'esport com una eina fonamental per al benestar i la qualitat de vida de la gent. Així mateix, ha subratllat el caràcter vertebrador d'un circuit que recorrerà la major part de les comarques de la província.

Entre les novetats de la XXV edició del Circuit de Carreres Populars, el diputat de Turisme i Esports, Pedro Cuesta, ha anunciat dues iniciatives per premiar l'esforç dels corredors que completen un nombre determinat de proves. Aquells que finalitzen les 12 carreres podran gaudir d'una experiència turística o gastronòmica per a dues persones, gràcies al programa 'Fem Poble' de la Diputació. A més, els que completen almenys 8 de les 12 proves entraran en el sorteig de 15 dorsals per a la Marató de València, gràcies a la Fundació Trinidad Alfonso.

Calendari de proves, categories i premis

El circuit començarà aquest dissabte 18 de maig amb la Volta a Peu a Sedaví (10K). Continuarà amb la 10K Nocturnos Playa de Gandia el 8 de juny i la 10K Godella Nicoboco el 22 de juny. La Volta a Peu de l’Eliana (10K) tindrà lloc el 27 de juliol.

Durant el mes d’agost es disputaran tres proves: la 10K Ajuntament de Montserrat el 3 d’agost, el Gran Fondo Internacional Setaigües (15K) el 17 d’agost, i la Vuelta Popular a Utiel el 31 d’agost.

La 10K de Torrent i la Pujada a la Montieleta de Benaguasil es disputaran el 8 i el 21 de setembre respectivament. L'única mitja marató del circuit, la Mitja Marató del Kaki (L’Alcudia), tindrà lloc el 6 d’octubre, mentre que la Volta a Peu de Cullera (12K) es disputarà el 20 d’octubre. La XXV edició del Circuit de Carreres Populars finalitzarà el 16 de novembre amb la 10K la Vall de Segó.

Aquest any es repartiran un total de 70 trofeus i 24.000 euros en premis en metàl·lic, dividits en premis absoluts, premis per categoria, premis per participació i un premi al club d'atletisme que aporte més participants.

L’àrea d’Esports de la Diputació selecciona cada any un nombre determinat de proves organitzades pels diferents ajuntaments de la província. Homes i dones a partir de 18 anys poden inscriure’s en les categories júnior, promesa, sènior i veterans A, B i C, registrant-se a la web  per participar en el sistema de puntuació del circuit, i posteriorment realitzar la inscripció per a cada carrera a través del mateix portal.

Història del Circuit

El Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València va començar en 1998 amb la col·laboració de la Societat Esportiva Correcamins. La directora d'Esports de la corporació, Mª Ángeles Medrano, ha explicat el creixement i la consolidació del certamen, que al llarg de 25 anys ha recorregut més de 85 municipis i aproximadament 3.800 km. Aquest va ser el primer conjunt de carreres que es va unir per formar un mateix circuit a Espanya, una idea que ha servit d'inspiració per a molts altres territoris i institucions del país.

Aquest 25é aniversari marca una fita important en la història de l'esport popular a la província, consolidant el Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València com una cita ineludible per als amants del running.

    


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal