CCOO adverteix sobre la legalitat de la pròrroga de la concessió del Vinalopó i reclama la reversió CCOO adverteix sobre la legalitat de la pròrroga de la concessió del Vinalopó i reclama la reversió
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO adverteix sobre la legalitat de la pròrroga de la concessió del Vinalopó i reclama la reversió

 Els informes qüestionen la legalitat de la pròrroga de la concessió del Vinalopó

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris (FSS) de CCOO PV ha instat a la Conselleria de Sanitat a tindre en compte els informes previs elaborats per la Generalitat Valenciana en anteriors reversions, els quals qüestionarien la viabilitat jurídica d'una pròrroga en la concessió del Departament de Salut del Vinalopó.

En l'informe elaborat per la subdirecció general de recursos econòmics de la Conselleria de Sanitat al gener de 2023, es fa una valoració sobre les repercussions i els efectes en el compliment dels principis d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera de la reversió del departament de salut de Dénia, i la justificació de la no pròrroga. En aquest informe, la Generalitat qüestiona la viabilitat jurídica de la pròrroga.

Aquest informe aborda qüestions d'eficiència i qualitat de la gestió del model en règim de concessió, valora les repercussions pressupostàries de la reversió del servei a la gestió directa i posa de manifest les limitacions i deficiències contractuals que impedeixen la pròrroga d'aquest servei en el seu règim concessional. En les conclusions de l'informe, es destaca que "sent que el preu de la càpita que percep l'empresa concessionària inclou aspectes com les despeses per la construcció d'un hospital i inversions, i que el preu del contracte -element essencial- no pot ser alterat, en el supòsit de pròrroga d'aquest servei s'estaria abonant de nou per la construcció d'un hospital i inversions ja amortitzades, el que generaria un benefici extraordinari per al concessionari, vulnerant per tant, els principis recollits en la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d'abril, d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera."

Així doncs, prorrogar el contracte suposaria pagar dues vegades els costos de construcció de l'hospital i dels centres de salut d'aquest departament amb els impostos de la ciutadania de la Comunitat Valenciana. Aquest fet beneficiaria a l'empresa concessionària, incompliria amb la Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, i perjudicaria el patrimoni públic.

Per aquests motius, CCOO reclama a la Conselleria que es tinguen en consideració els informes elaborats per la pròpia Generalitat Valenciana que alerten sobre la falta de viabilitat jurídica de la pròrroga per ser contrària a la Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.

El Model Alzira s'ha demostrat com un model fracassat que no ha servit per a estalviar en el cost sanitari ni per a millorar l'atenció a la ciutadania. No ofereix cap benefici a la població mantenir un únic departament de salut en aquest règim de gestió, aïllat de la resta de departaments i mantenint un servei de salut que només ha demostrat inequitat, ineficàcia i ineficiència, molt lluny de l'excel·lència que diu ansiar la Conselleria de Sanitat.

CCOO exigeix la reversió del Departament de Salut del Vinalopó quan expire el contracte de concessió per a retornar a la ciutadania del Departament d'Elx-Crevillent l'oportunitat de tindre una sanitat pública de qualitat, en igualtat de condicions i amb les mateixes oportunitats que la resta de la població de la Comunitat Valenciana, posant així fi a un model de gestió ideològic que s'ha demostrat fracassat, menys eficaç, menys eficient i amb un deficient control per part de l'Administració.

  



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal