Bétera es manifesta per a ser declarada Municipi Lliure de Maltractament Animal Bétera es manifesta per a ser declarada Municipi Lliure de Maltractament Animal
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera es manifesta per a ser declarada Municipi Lliure de Maltractament Animal

Hui diumenge i amb el suport de la Plataforma Ciutadana Albereda de Bétera i l'Associació de Benestar Animal de Bétera, més d'un centenar de veïns i veïnes de Bétera es van reunir i manifestar per a sol·licitar que Bétera siga declarat Municipi Lliure de Maltractament Animal.

Durant la manifestació i la posterior concentració, es van veure cartells en referència a les festivitats taurines de Bétera, protestant per qualsevol despesa de diners públics per a subvencionar una activitat reconeguda mundialment com a maltractament animal. Els assistents també van fer gala de la recollida de signatures que estan duent a terme en favor de la ILP que està funcionant i recollint adhesions a tota Espanya: "El 4 de gener de 2024 vam registrar una ILP per a derogar la Llei 18/2013 de patrimoni cultural de la tauromàquia. A principis de febrer, la Mesa del Congrés la va admetre a tràmit i ara disposem de nou mesos de termini per a reunir un total de 500.000 signatures amb la finalitat que es puga iniciar la seua tramitació a la Cambra del Congrés dels Diputats".

Aquesta iniciativa és promoguda per una Comissió Promotora formada per persones amb una trajectòria provada en la protecció animal, incloent-hi activistes i juristes compromesos amb la major i més ambiciosa campanya social perquè la tauromàquia deixe de ser patrimoni cultural d'Espanya. La iniciativa compta amb el suport d'un important nombre d'organitzacions de protecció animal i del medi ambient, protecció de la infància i associacions culturals.

Durant la manifestació, es va poder gaudir finalment d'un espectacle de titelles. Tot i això, no es va poder celebrar l'acte previst pels convocants a causa de la prohibició expressa del regidor de Cultura, Manuel J. Chover de MC-TC, i delegat de l'alcaldessa Elia Verdevio en aquesta competència, qui pretenia traslladar l'acte a un espai llunyà, i no fer-ho en l'Albereda. No obstant això, els manifestants van aprofitar la seua "inventiva" per a acomplir una activitat interna dins de la manifestació que cobria parcialment el mateix espectacle.

No és la primera manifestació a Bétera en contra del maltractament animal. En els darrers anys, hi ha hagut una especial activitat "civilitzadora" en la qual cada vegada més veïns i veïnes són conscients dels drets dels animals i del maltractament que suposen els actes taurins.

     


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal