Ascendeixen a prop de 450.000 els palestins que han fugit de Rafah per l'ofensiva d'Israel Ascendeixen a prop de 450.000 els palestins que han fugit de Rafah per l'ofensiva d'Israel
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ascendeixen a prop de 450.000 els palestins que han fugit de Rafah per l'ofensiva d'Israel

   El braç armat de Hamàs confirma combats en barris a l'est de la ciutat i atacs contra militars desplegats en el pas fronterer

   Al voltant de 450.000 palestins han fugit de la ciutat de Rafah, situada en la frontera entre la Franja de Gaza i Egipte, a causa de la recrudescència de l'ofensiva militar israeliana contra la ciutat, inclosa la presa del costat palestí del pas fronterer i l'increment de les operacions en el costat oriental, segons ha indicat aquest dimarts l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a Orient Pròxim (UNRWA).

   "La UNRWA calcula que prop de 450.000 persones han sigut desplaçades per força de Rafah des del 6 de maig", ha assenyalat a través d'un missatge publicat en el seu compte en la xarxa social X. "Carrers buits en Rafá mentre les famílies segueixen fugint a la recerca de seguretat", ha agregat.

   Així, ha recalcat que la població gazatí "fa front a un esgotament constant, fam i por" i ha reiterat que "cap lloc és segur", enmig de l'augment dels atacs de l'Exèrcit israelià en altres punts de l'enclavament i després de més de set mesos d'ofensiva. "Un alto el foc immediat és l'única esperança", ha sostingut.

   Israel ha intensificat els seus atacs contra Rafah durant els últims dies, en el que el ministre de Defensa israeliana, Yoav Gallant, descriu com una "operació precisa" contra "batallons" del Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs), tal com va traslladar el dilluns al secretari d'Estat nord-americà, Antony Blinken.

   De fet, durant les últimes hores s'han registrat nous atacs israelians contra punts de Rafah, inclosos el barri d'Al Geneina, la qual cosa implicaria un reforç de les operacions i un intent d'aconseguir nous avanços en la zona oriental de la ciutat, on el braç armat de Hamàs ha confirmat combats.

   En aquest sentit, les Brigades Ezzeldín al Qassam han reclamat un atac contra un vehicle blindat de transport de tropes en el barri d'Al Salam, a l'est de Gaza, així com nous atacs amb projectils de morter contra tropes desplegades en el costat palestí del pas fronterer, segons el diari 'Filastin', vinculat a Hamàs.

    L'Exèrcit d'Israel ha incrementat durant les últimes setmanes els seus bombardejos contra Rafah i el 7 de maig es va fer amb el control del costat palestí del pas fronterer, suspenent les operacions humanitàries, la qual cosa ha fet augmentar la preocupació internacional per l'afonament de la crisi humanitària en l'enclavament.

   L'operació contra el pas fronterer va ser llançada després que Israel rebutjara una proposta d'alto el foc prèviament acceptada per Hamás i enmig dels advertiments d'Estats Units sobre una suspensió parcial del lliurament d'armes si escomet una ofensiva a gran escala contra la ciutat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal