A la Universitat de València una Acampada per Palestina pren el campus! A la Universitat de València una Acampada per Palestina pren el campus!
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

A la Universitat de València una Acampada per Palestina pren el campus!


En un acte de valentia i compromís amb la justícia social, la passada nit va nàixer la primera Acampada per Palestina a la Universitat de València. Acollida a la Facultat de Filosofia i Lletres, aquesta iniciativa pionera al nostre país s'alça com a veu de protesta contra el genocidi que perpetra l'estat d'Israel a Gaza i en defensa dels drets inalienables del poble palestí.

Inspirats pel moviment global de solidaritat amb Palestina que s'estén per campus universitaris de tot el món, estudiants i professorat de la UV han unit forces amb les organitzacions BDS País Valencià i Estudiants per Palestina per a donar llum a aquesta acció transformadora. La seua determinació és clara: aconseguir el fi de la complicitat institucional amb el règim israelià i exigir el respecte per a la dignitat humana del poble palestí.

"No serem còmplices del genocidi!", clamen les veus dels acampats, coent el rebuig a la compra d'armes i les relacions polítiques i econòmiques amb Israel per part de l'estat espanyol. Exigeixen, a més, l'adhesió a la iniciativa sud-africana al Tribunal Internacional de Justícia de l'ONU, la recuperació de la jurisdicció universal i la fi de la persecució a la solidaritat amb Palestina.

Amb contundència, l'Acampada Palestina exigeix a la Universitat de València un compromís ferm i públic: la negativa rotunda a signar qualsevol acord o conveni amb entitats israelianes mentre persistesquen els crims de lesa humanitat i les violacions sistemàtiques dels drets humans al territori palestí. En concret, reclamen la ruptura de qualsevol col·laboració o contracte amb empreses còmplices d'aquestes atrocitats, com ara HP, Agua Eden, Banco Santander o AXA.

El seu crit ha trobat una resposta immediata en la comunitat universitària. Sindicats d'estudiants, PAS i PDI, com BEA, CCOO, CGT, CNT, CUERPO, CVTC, Frente d'Estudiants, Plataforma PDI Precariado, SEPC i STEPV, han sumat el seu suport a la causa. També compten amb l'aval de la Comunitat Palestina de València, la Xarxa Universitària per Palestina i, en l'àmbit internacional, amb el moviment BDS, que els connecta amb campus mobilitzats arreu del món.

"La causa palestina és la causa de cada revolucionari!", recorden les paraules de Ghassan Kanafani, referent de la lluita palestina, per a emfatitzar la dimensió global d'aquesta lluita. La crida de l'Acampada Palestina s'estén a la societat en general: "Siguem conscients de la flagrant violació dels drets humans que pateix el poble palestí. Unim-nos per a protestar i exigir als nostres governs i empreses que posen fi a aquest genocidi!".

foto de xarxes social


foto de xarxes social



**#AcampadaPalestinaUV #StopGenocidiPalestina #SolidaritatPalestina #UniversitatCompromesa**

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal