L'Augment de les Importacions de Gas dels EUA a Europa: Té algun sentit si venen del fracking? L'Augment de les Importacions de Gas dels EUA a Europa: Té algun sentit si venen del fracking?
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Augment de les Importacions de Gas dels EUA a Europa: Té algun sentit si venen del fracking?

L'article "Europa triplica en dos anys les importacions de gas de EE UU a pesar de les prohibicions sobre el fracking", publicat a El Salto Diario i escrit per Pablo Rivas, aborda un tema crucial: l'augment considerable de les importacions de gas natural llicuat (GNL) dels Estats Units a la Unió Europea (UE) en els últims dos anys, tot i les controvèrsies que envolten la tècnica d'extracció de gas coneguda com a fracking i les prohibicions existents en alguns països europeus.

Segons les dades oficials de la Comissió Europea, les importacions de GNL des dels Estats Units han experimentat un augment significatiu, triplicant-se entre el 2020 i el 2023, arribant a representar el 15% del total d'importacions de gas de la UE. Aquest augment substancial suggereix un canvi notable en la dependència energètica d'Europa respecte als EUA, amb repercussions importants en termes de seguretat energètica i impacte ambiental.

Una de les qüestions clau abordades a l'article és l'origen del gas dels Estats Units, que prové principalment del fracking, una tècnica prohibida en alguns països europeus per motius mediambientals. El fracking té un impacte ambiental considerable, incloent-hi la contaminació de l'aigua subterrània, la generació de residus tòxics i l'augment de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, especialment metà. Aquesta realitat planteja serioses preocupacions sobre la sostenibilitat del gas natural com a font d'energia, especialment enmig dels esforços per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i combatre el canvi climàtic.

L'article també posa de manifest les conseqüències negatives per a les comunitats locals que viuen prop dels llocs d'extracció de gas i de les terminals de GNL, així com la preocupació per la dependència energètica creixent d'Europa d'un sol proveïdor. A més, es destaca la incoherència entre les polítiques climàtiques de la UE i l'augment de les importacions de GNL dels Estats Units, que prové principalment del fracking.

S'apunta al lobby dels combustibles fòssils i als sectors conservadors de la UE com a impulsors de la potenciació del gas natural com a font d'energia "verda". Això posa en relleu la necessitat urgent d'abandonar els combustibles fòssils i apostar per un model energètic basat en fonts renovables per a combatre la crisi climàtica i garantir la justícia social.

Per tant, és molt contradictori mantindre les importacions de gas dels EUA a Europa, destacant les contradiccions entre les aspiracions de la UE en matèria de sostenibilitat i la realitat de la seua dependència energètica. Queda clar que, malgrat els progressos en la transició energètica, encara hi ha reptes importants a superar per garantir un futur sostenible i just per a tothom i ara tots marcats per la guerra en Ucraïna

    

Infografía: Food and Water Watch y Gas no és solució.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal