L'Ajuntament de Riba-roja cedeix sòl públic per a la construcció de 28 habitatges destinats al lloguer social i a joves L'Ajuntament de Riba-roja cedeix sòl públic per a la construcció de 28 habitatges destinats al lloguer social i a joves
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Riba-roja cedeix sòl públic per a la construcció de 28 habitatges destinats al lloguer social i a joves





L'escassetat d'habitatge assequible és un tema que afecta a moltes localitats, i Riba-roja de Túria no n'és una excepció. En resposta a aquesta necessitat urgent, l'Ajuntament de Riba-roja ha pres una acció contundent per abordar la qüestió. El setembre de 2022, el consistori va cedir una parcel·la de 1.179 m2 a la Generalitat Valenciana, situada al costat del CEIP Camp de Túria, amb l'objectiu de construir habitatges destinats al lloguer social i a joves.

La superfície d'aquest sòl cedit permet una edificabilitat notable, amb un total de 4.096 m². Segons els estudis realitzats pels tècnics municipals, es preveu la construcció de 28 habitatges, amb diverses opcions per a les necessitats dels futurs residents. Es contemplen 24 habitatges de tres dormitoris i 4 habitatges de dos dormitoris en àtic. A més, s'inclou un soterrani amb garatge i trasters per a cada habitatge, proporcionant així una solució completa per als seus futurs habitants.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del Programa 6 de Fons MRR, d'ajuda a la construcció d'habitatges en lloguer social, regulats pel Reial decret 853/2021, de 5 d'octubre. A més, s'inscriu en el Pla d'habitatge ‘Viu Comunitat Valenciana’, impulsat per la Generalitat, que té com a objectiu la promoció de 10.000 habitatges de protecció pública en aquesta legislatura.

La col·laboració entre institucions és clau en aquest procés. Durant la presentació del Pla 'Viu Comunitat Valenciana', es va formalitzar un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Riba-roja i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, amb l'objectiu de promoure habitatges de protecció pública en sòl municipal.

Cal destacar també l'Agència de l'Habitatge creada per l'Ajuntament de Riba-roja en 2021, que ofereix un servei integral d'informació i assessorament en matèria d'habitatge. Aquesta agència s'encarrega de gestionar diverses ajudes destinades a millorar l'accessibilitat, la rehabilitació de façanes i altres aspectes relacionats amb la millora de les condicions de vida dels ciutadans.

En resum, l'Ajuntament de Riba-roja està compromés a proporcionar solucions efectives davant de l'escassetat d'habitatge assequible, mitjançant la cessió de sòl públic i la col·laboració amb altres institucions. Aquestes accions contribuiran a millorar les condicions de vida dels ciutadans i a garantir l'accés a un habitatge digne per a tots.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal