JJpD denuncia l'atac 'indiscriminat' d'Israel sobre Gaza vulnerant el Conveni sobre Genocidi de 1948 JJpD denuncia l'atac 'indiscriminat' d'Israel sobre Gaza vulnerant el Conveni sobre Genocidi de 1948
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

JJpD denuncia l'atac 'indiscriminat' d'Israel sobre Gaza vulnerant el Conveni sobre Genocidi de 1948

Demana al Govern que done suport a processos en tribunals internacionals per aturar el conflicte i investigar crims de guerra

La prestigiosa associació Jutges i Jutgesses per la Democràcia (JJpD) ha emés una contundent condemna davant l'atac "sistemàtic i indiscriminat" d'Israel contra Gaza, que ha estat qualificat com a una greu violació del Conveni sobre el Genocidi de 1948.

En una nota de premsa publicada recentment i recollida per Europa Press, la JJpD ha expressat la seua preocupació pel terrible impacte d'aquesta ofensiva, assenyalant que la comunitat internacional "no pot romandre impassible" davant aquesta situació.

Amb xifres alarmants, la JJpD informa que més de 23.000 persones han perdut la vida com a conseqüència d'aquest conflicte, mentre que prop d'1,9 milions de persones han hagut de desplaçar-se, segons dades de l'ONU. A més, destaca el fet que la majoria de les víctimes són civils, inclòs un nombre alarmant de nens i nenes.

En aquest context, l'associació lamenta profundament les condicions humanitàries crítiques que pateixen els habitants de Gaza, amb un bloqueig que afecta l'accés a béns bàsics com aigua potable, aliments, medicaments i combustible, així com la interrupció de les comunicacions i de l'ajuda humanitària.

La JJpD condemna també els actes terroristes perpetrats per part del moviment islamista Hamàs contra Israel, subratllant la necessitat de posar fi a la violència i de trobar una solució pacífica i justa per al conflicte.

En la seua missiva, la JJpD fa una crida al Govern d'Espanya perquè done suport als processos judicials internacionals destinats a posar fi al conflicte i investigar els crims de guerra. A més, insta al Govern a presentar al·legacions en aquests processos, d'acord amb els principis dels tractats internacionals.

Aprofitant l'oportunitat, l'associació recorda el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, assenyalant que encara hi ha molt camí per recórrer en l'assoliment d'aquests drets per a tots els pobles del món. La JJpD recalca la importància de la comunitat internacional en la protecció dels drets humans i en la prevenció de conflictes armats que puguen conduir a tragèdies humanitàries com la que estem presenciant a Gaza.

En conclusió, la JJpD fa una crida a la solidaritat i a l'acció internacional per a detenir aquesta tragèdia i per a garantir la pau i la justícia per al poble de Gaza i tots els habitants de la regió. Els actes de violència indiscriminada només poden portar a més dolor i patiment, i és responsabilitat de la comunitat internacional actuar de manera decidida per a posar fi a aquesta crisi humanitària.


#Israel #Palestina #DDHH #Conflit #Pau #Justícia #JJpD #EuropaPress #Notícies #ConflicteInternacional 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal