El Síndic Insta a la Generalitat a Garantir la Cita Prèvia a les ITV en un Termini raonable i proper al domicili. El Síndic Insta a la Generalitat a Garantir la Cita Prèvia a les ITV en un Termini raonable i proper al domicili.
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Síndic Insta a la Generalitat a Garantir la Cita Prèvia a les ITV en un Termini raonable i proper al domicili.

El Síndic de Greuges ha emés una resolució instigant la Generalitat a adoptar mesures per assegurar que els ciutadans puguen obtenir cita prèvia a les ITV per a la revisió del seu vehicle "en un termini raonable" i "en les estacions més properes al seu domicili".

Segons consta en la seua memòria anual de 2023, aquesta instància de controlador ha pres aquesta decisió després de rebre la queixa d'un ciutadà pel "mal funcionament" de l'empresa pública Sitval. Des de febrer de l'any passat, aquesta societat gestiona les ITV de la Comunitat Valenciana, després de la reversió del servei a gestió pública posant fi a 25 anys de privatització.

El queixós al·legava la supressió del servei d'ITV mòbil en el municipi alacantí de Xixona i la impossibilitat d'aconseguir cita prèvia a les ITV properes d'El Campello, Alacant i Alcoi amb data límit l'1 de juliol. Segons el denunciant, això el va obligar a agafar cita a Villena (Alacant), a 60 quilòmetres de distància del seu poble.

El defensor del poble va admetre a tràmit la reclamació i va demanar informació a l'administració. Transcorregut el termini establert d'un mes, la Generalitat no va remetre l'informe requerit, per la qual cosa per al Síndic "resulta forçós partir de la veracitat dels fets denunciats i de la passivitat de l'administració autonòmica a l'hora de resoldre les sol·licituds presentades".

En la seua argumentació, el defensor no considera "raonable" ni "proporcionat o contrari als principis d'una bona administració" que les estacions d'ITV que presten un servei obligatori per a garantir la seguretat dels vehicles en circulació "demoren mitjançant cita prèvia per un termini no inferior a dos mesos l'obtenció de data per a passar aquesta revisió obligatòria".

Segons adverteix, això pot redundar en una situació de risc per a la circulació dels vehicles que no hagen pogut obtenir cita prèvia per a passar la revisió en dates anteriors a la de la caducitat del termini previst en la revisió anterior.

"RESULTA INACCEPTABLE"

"Resulta inacceptable que el particular no puga aconseguir cita prèvia per a la revisió del seu vehicle en un termini menor de dos mesos en les estacions ITV més properes al seu domicili", afig, i assenyala que aquesta situació podria portar a incomplir la data de vigència del certificat del vehicle "per circumstàncies alienes a la voluntat del seu titular" a causa del "mal funcionament del servei de cita prèvia".

A més, el Síndic al·ludeix a la "manca de col·laboració" de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme com que no ha remés l'informe requerit en el termini legal màxim d'un mes. És per això que adverteix que, si persisteix aquesta manca de col·laboració, la constarà en posteriors resolucions.

"La persistència en les actituds obstaculitzadores que derive en un comportament hostil o sistemàticament entorpidor de les investigacions dutes a terme pel Síndic de Greuges donarà lloc a un informe especial de caràcter monogràfic, en el qual s'identificarà a les autoritats i al personal que siguen responsables del succeït", subratlla.

Per tot això, el defensor va resoldre instar a la Conselleria a atendre aquest tipus de situacions, a acomplir les actuacions oportunes per a comprovar els fets denunciats i, si escau, a adoptar les mesures necessàries per a garantir que es puga obtenir cita prèvia a les ITV més properes. També li va recordar el seu deure legal de col·laborar amb aquesta institució.

Finalment, al no rebre resposta, el Síndic va emetre la resolució de tancament de l'expedient a finals d'octubre "sense solució de la queixa".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal