L'ens també acorda un nou conveni de col·laboració amb el COR-V5 pel qual es tractaran residus de les comarques del sud de la provincial de València
L'assemblea del Consorci Valencià Interior (CVI) ha aprovat un pressupost de 28.693.521,37 euros per al tractament dels residus dels 61 municipis consorciats a les cinc comarques interiors de la província de València per a l'any 2024.
A més d'això, s'ha signat un nou conveni amb el Consorci de Residus COR-V5 per a gestionar els residus domèstics de les comarques del sud de la província de València, amb una inversió de 1.078.000 euros. Aquest conveni inclou el dipòsit de fins a 40.000 tones anuals de residus als complexes de Llíria i Caudete de les Fonts, procedents de comarques com la Costera, la Canal de Navarrés, la Safor, la Vall d’Albaida i el Valle de Ayora-Cofrentes.
El conveni té una durada de tres anys (de l'1 de juliol de 2024 a l'1 de juliol de 2027) idurant aquest període es tractaran tant els residus urbans barrejats com la Fracció Orgànica Recollida Separadament (FORS). Aquesta iniciativa s'ha plantejat a petició del COR-V5, ja que actualment no disposen d'instal·lacions per al tractament dels seus residus, sent aquesta una mesura transitòria. L'acord s'ha establert tenint en compte la capacitat de les plantes del CVI per assumir aquesta quantitat de residus, seguint els principis de proximitat i responsabilitat compartida del Pla Integrat de Residus de la Comunitat Valenciana (PIR-CV) i la normativa europea i estatal en matèria de gestió de residus.
El Consorci Valencia Interior és l'organisme responsable del tractament dels residus de 61 municipis de les comarques interiors de la província de València, com ara Camp de Túria, la Serrania, la Hoya de Bunyol-Xiva, la Plana Utiel-Requena i el Racó d'Ademús. Compta amb dues plantes de tractament de residus a Llíria i Caudete de les Fonts, així com amb una planta de transferència a Xiva. A més, el consorci gestiona un abocador a Caudete de les Fonts, on es disposen de manera segura aquelles fraccions que no s'han pogut recuperar en les plantes de tractament.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :