Diputació impulsa l'Observació d'aus a l'Interior de la província de València Diputació impulsa l'Observació d'aus a l'Interior de la província de València
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Diputació impulsa l'Observació d'aus a l'Interior de la província de València

La Diputació de València ha engegat el programa 'Birding per l'Interior' amb l'objectiu de fomentar el turisme a través de l'observació d'aus en les zones interiors de la província. Aquesta iniciativa, coordinada amb empreses especialitzades valencianes en aquest àmbit, forma part del compromís de la corporació provincial amb el desenvolupament del turisme en zones menys concorregudes.

El programa, que s'inclou dins de les accions de la marca València Turisme, està dissenyat per atreure tant a visitants ocasionals com a professionals interessats en l'ornitologia. S'espera que aquesta iniciativa contribuesca a reforçar el turisme en els municipis interiors, com una forma de contrarestar la despoblació que afecta a aquestes àrees.

El diputat de Turisme, Pedro Cuesta, ha destacat la importància d'aquest programa en el marc de les accions de 'Fem Poble, turisme contra la despoblació'. Aquest projecte busca potenciar els municipis interiors i en risc de despoblació, donant-los visibilitat a través d'experiències turístiques com les que ofereix 'Birding per l'Interior'.

Les experiències turístiques programades inclouen 10 rutes ornitològiques en diferents municipis participants. Aquestes rutes combinen l'observació d'aus amb altres activitats turístiques locals, com ara la degustació de productes tradicionals, amb l'objectiu d'enriquir l'experiència del visitant.

El programa 'Birding per l'Interior' començarà el 21 d'abril i es prolongarà fins al 9 de novembre. Les experiències estan planificades en localitats com La Font de la Figuera, Chulilla, Gestalgar, Gátova, Higueruelas, Andilla, Alcublas, Sot de Chera, La Yesa i Venta del Moro.

Cada activitat serà dirigida per professionals del sector, que guiaran als participants en la descoberta de la riquesa ornitològica de la zona. A més, cada municipi aportarà una activitat complementària, ampliant així l'oferta turística i enfortint la col·laboració entre els diferents actors locals.

En resum, 'Birding per l'Interior' és una oportunitat per a descobrir la bellesa natural i cultural dels municipis interiors de la província de València, alhora que es contribueix a la seua dinamització turística i a la conservació del medi ambient.

   

       

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal