Compromís veu demostrat que Oltra va ser víctima del 'lawfare' i la convida a tornar a la política Compromís veu demostrat que Oltra va ser víctima del 'lawfare' i la convida a tornar a la política
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Compromís veu demostrat que Oltra va ser víctima del 'lawfare' i la convida a tornar a la política

   

   La portaveu de Compromís al Congrés, Águeda Micó, ha celebrat aquest dimarts l'arxiu de la causa judicial contra l'exvicrepresidenta de la Comunitat Valenciana i líder de la coalició valencianista, Mónica Oltra. Al seu judici, amb aquesta decisió queda demostrat que la seua companya va ser víctima d'un "cas clar de 'lawfare'" i per això, l'ha convidat a tornar a la primera línia política si així ho desitja.

   En concret, el titular del Jutjat d'Instrucció número 15 de València ha acordat el sobreseïment provisional de la causa oberta a la també exconsellera d'Igualtat i exportaveu al Govern del Botànic, i als seus ex alts càrrecs en el departament que dirigia, al no veure delicte algun en la seua actuació ni un presumpte encobriment dels abusos sexuals comeses per el seu exmarit a una menor tutelada.

   En una roda de premsa al Congrés, Micó ha expressat la "gran alegria" amb la qual s'ha rebut la notícia en la seua organització, així com en la ciutadania valenciana que, ha dit, "sempre ha cregut innocència d'Oltra i de tot l'equip de la consellería que dirigia".

   "No han trobat res perquè mai hi ha hagut res", ha incidit Micó, remarcant que "des del principi" aquest va ser un cas de "persecució política i judicial" d'unes persones que van ser capaces "plantar cara als poderosos" i de lluitar per els qui "més ho necessiten".

PESARÀ SOBRE LA CONSCIÈNCIA DELS RESPONSABLES

   Micó ha avisat als "responsables" a nivell judicial, polític i mediàtic d'aquest cas de "lawfare" que aquesta "injustícia" contra "persones que es van deixar la pell durant vuit anys" en el govern valencià "pesarà sobre les seues consciències, si és que la tenen".

   A més, ha assenyalat que encara que es tracta d'una decisió provisional, amb ella s'elimina el motiu que va obligar a Oltra a fer un pas arrere i a retirar-se de la política activa, per la qual cosa, si ella ho desitja podrà tornar a la direcció de Compromís.

   Micó ha defensat que en el seu moment Oltra "va fer el que havia de fer" perquè sempre va tenir clar que "per sobre de la seua persona estava el projecte polític de Compromís". "És una gran política, un referent per a totes i serà sempre el que vulga ser dins de la nostra organització, si vol tornar a primera línia política, l'esperem amb els braços oberts", ha assegurat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal