Yolanda Díaz guanya en les primàries per a la direcció de Sumar, marcades per la baixa participació dels inscrits Yolanda Díaz guanya en les primàries per a la direcció de Sumar, marcades per la baixa participació dels inscrits
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz guanya en les primàries per a la direcció de Sumar, marcades per la baixa participació dels inscrits

La candidatura de Yolanda Díaz ha guanyat en les primàries per a la direcció de Sumar, marcades per la baixa participació dels inscrits

La candidatura liderada per la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha guanyat les primàries per a elegir el 70% de la direcció estatal de Sumar amb un total de 6.671 vots, el 81,6% dels sufragis emesos pels 8.179 inscrits que han participat en aquest procés.

En aquest procés, marcat per la baixa participació, ja que només han votat l'11,7% dels 70.000 inscrits totals de Sumar, la llista de Díaz obté 76 llocs dels 80 que els corresponen del Grup de Coordinació (la direcció estatal).

Mentrestant, la candidatura alternativa promoguda per membres de les Balears aconsegueix quatre llocs en aquest òrgan, en recollir 379 vots, el 4,63% del sufragi emés. D'aquesta manera tindran llocs en el Grup de Coordinació els membres d'aquesta llista: Concepción Matarin, Yanko Iván Morales, Raquel Franco i José Juan Pacheco.

Al seu torn i durant la setmana de termini de votació que va acabar ahir divendres s'han registrat 682 vots en blanc (el 8,34% del total), mentre 447 dels inscrits que han participat en aquest procés s'han decantat per l'abstenció (8,4%).

D'altra banda, el document polític ha sortit refrendat per 6.793 a favor (83,05% emés), la ponència organitzativa tira endavant per 6.774 sufragis (82,82%), i el Codi Ètic s'aprova amb 6.862 a favor (83,90%).

CENS ESPECÍFIC: S'HAVIA DE REGISTRAR PER VOTAR A L'ASSEMBLEA

Des de Sumar han explicat que durant tot el procés assembleari, tant en votació com en els debats i esmenes als documents de l'assemblea, han participat gairebé 14.200 persones.

Al seu torn, des de Sumar han explicat que per a aquest procés els inscrits havien d'inscriure's en el portal de l'assemblea per a participar activament en les votacions, de manera que constituïen un cens nou i específic de cara a la seua cita congressual.

També justifiquen les xifres de votants, ja que en aquesta primera assemblea hi havia poca competició i valoren positivament que la llista alternativa aconseguesca llocs a la direcció.

D'aquesta manera, la llista de Díaz (denominada 'Sumar avança') s'ha imposat de forma contundent, al copar el 94,6% de la quota de Sumar a la direcció estatal.

 ELS PRIMERS LLOCS DE LA LLISTA DE DÍAZ

Entre els seus integrants destaca entre els seus primers llocs el ministre de Cultura, Ernest Urtasun, una de les coordinadores de la ponència organitzativa, Paula Montero, el portaveu al Congrés, Íñigo Errejón, la diputada Esther Gil, el coordinador executiu de Sumar, Josep Vendrell, la portaveu de feminismes Elizabeth Duval (7a), el parlamentari i també encarregat del text organitzatiu Lánder Martínez, l'exportaveu al Congrés Marta Lois (9a) i el secretari d'Estat Joaquín Pérez Rey.

També tenien una posició destacada en aquesta llista l'eurodiputada Maria Eugenia Rodríguez Palop, l'integrant de la direcció provisional Carlos Corrochano, les secretàries d'Estat Rosa Martínez i Amparo Merino i el diputat al Congrés Manuel Lago.

De totes maneres, caldrà esperar un temps fins que els partits vinculats orgànicament amb Sumar designen els seus representants del 30% de quota que disposen a la direcció.

Llavors, una vegada completat el Grup de Coordinació, es procedirà a elegir l'executiva de Sumar i nomenar formalment a Díaz com a coordinadora general del projecte, ja que aquesta potestat recau en el Grup de Coordinació.

CINC ESMENES S'INCORPOREN ALS DOCUMENTS

Al seu torn, s'han aprovat durant el ple de l'assemblea les cinc esmenes més votades pels inscrits que no es van incorporar a les ponències, algunes d'elles amb textos transaccionats.

D'aquesta manera, la proposta específica de compromís amb la memòria democràtica ha estat sostinguda pel 93,2% dels vots mentre que la relativa a reconéixer la importància del municipalisme ha tirat endavant amb un 90% de sufragis.

També s'ha aprovat la proposta d'addició sobre sobirania econòmica amb més d'un 88% de vots, mentre que l'impuls d'espais de trobada jove a Sumar també ha estat validada amb gairebé el 90%. Finalment, l'esmena sobre destinar el 25% de les quotes dels membres de Sumar a les comunitats als mateixos territoris ha estat aprovada pel 80,5% dels vots.


#YolandaDíaz #Sumar #Primàries #PartitsProgressistes #Assemblea #Democràcia #Participació #Política



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal