Verònica Cantó (AVL) Expressa Preocupació per l'Hostilitat Institucional de la presidenta de les Corts i la Situació del Valencià. Verònica Cantó (AVL) Expressa Preocupació per l'Hostilitat Institucional de la presidenta de les Corts i la Situació del Valencià.
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Verònica Cantó (AVL) Expressa Preocupació per l'Hostilitat Institucional de la presidenta de les Corts i la Situació del Valencià.

Verònica Cantó (AVL) Expressa Preocupació per l'Hostilitat Institucional de la presidenta de les Corts i la Situació del Valencià.

La presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Verònica Cantó, ha compartit la seua preocupació respecte a l'hostilitat i la manca de cortesia institucional per part de la presidenta de les Corts, Llanos Massó. Aquesta inquietud va sorgir en el marc de l'entrega anual de la memòria de l'AVL a la cambra autonòmica.

En una entrevista amb À Punt recollida per Europa Press, Cantó ha defensat el paper crucial de l'AVL en la promoció de la llengua pròpia i històrica dels valencians durant els seus 23 anys d'existència. Després de l'esdeveniment, Llanos Massó va manifestar que acceptava la memòria per respectar l'Estatut, tot destacant que el seu partit, Vox, intentaria donar al valencià la legislació que es mereix.

Cantó ha subratllat que la presidenta de les Corts ha de representar el parlament valencià, independentment de les seues conviccions personals o polítiques. Respecte a la possible modificació de la llei de creació de l'Acadèmia, Cantó ha recordat els 23 anys de recorregut, destacant el paper de l'AVL en allunyar el debat partidista del tema lingüístic i contribuir a la pacificació de la societat.

Quan es va preguntar sobre les crítiques centrades en l'AVL, Cantó va assenyalar la falta d'estima cap a la llengua pròpia i històrica dels valencians, atribuint-ho a un profund odi cap al qual és diferent o no uniformitza. Malgrat les manifestacions de Massó, Cantó no ha rebut cap trucada de tranquil·litat, mantenint una posició institucional i reconeixent que Massó és la segona autoritat de la Comunitat Valenciana.

En altres temes, Cantó ha alertat sobre l'empitjorament de l'ús social del valencià segons les últimes enquestes. Ha subratllat la importància de polítiques lingüístiques fonamentals i la necessitat que el govern tinga una estratègia clara per impulsar l'ús de la llengua pròpia, incloent-hi estudis, mesures específiques i manteniment de l'ensenyament en valencià.

La presidenta de l'AVL ha expressat la seua desaprovació a la modificació de la llei de plurilingüisme que elimina l'obligatorietat del valencià com a llengua vehicular en àmbits castellanoparlants. Sobre les accions del Consell de PP i Vox en política lingüística, Cantó espera veure iniciatives a favor de fomentar l'ús del valencià, tot i admetre que té la impressió que no es fa prou per a equiparar valencià i castellà.

#AVL #Valencià #LlenguaPròpia #PolíticaLingüística #CortsValencianes #VerònicaCantó

 

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal