València s'uneix a la Marxa Republicana del 16J amb un clar compromis republicà València s'uneix a la Marxa Republicana del 16J amb un clar compromis republicà
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

València s'uneix a la Marxa Republicana del 16J amb un clar compromis republicà

La Societat Coral El Micalet de València va ser l'escenari, ahir 29 de febrer de la presentació de la Plataforma Valenciana per la República i la convocatòria de la Marxa Republicana 16J, que tindrà lloc el pròxim 16 de juny. 

L'acte, moderat per Carol Ugarte, va reunir defensors de la República que van destacar la necessitat d'un govern del poble i per al poble, així com la lluita per la igualtat real.

Carlos Navarro, impulsor de la Plataforma Valenciana per la República, va definir aquesta entitat com un "espai unitari i plural" que aglutina associacions, plataformes republicanes, sindicats i partits amb un objectiu comú: la instauració de la República com a model d'Estat. Navarro va compartir un calendari d'activitats, tant per al 14 d'abril, aniversari de la proclamació de la Segona República, com per al 16 de juny, coincidint amb el desé aniversari de la proclamació de Felip VI com a monarca espanyol.

Vicent Maurí, sindicalista i membre destacat de la Marxa Republicana 16J, va exposar els motius que impulsen aquesta convocatòria, destacant el paper de València en el suport a un referèndum per a triar el model d'Estat. Amb la crida a reivindicar el "dret a decidir-ho tot", Maurí va ressaltar la importància de la participació ciutadana en la configuració de l'Estat.

En un to crític envers la monarquia, els participants van assenyalar l'entramat polític, judicial, militar i empresarial que la sosté, titllant-la com "una font inesgotable de corrupció". Marga Sanz, exdiputada d'Esquerra Unida, va subratllar la rellevància de la República com una resposta positiva a les necessitats de la classe treballadora i del poble. Segons Sanz, el règim monàrquic actual no ofereix les solucions necessàries, i la República es planteja com el marc idoni per a impulsar transformacions socials.

Amb aquests principis, els convocants van fer una crida a la mobilització, destacant la importància de donar suport a aquest procés. Rememorant les multitudinàries manifestacions a València el juny de 2014, la Marxa Republicana 16J s'encamina com una oportunitat per a expressar la voluntat ciutadana cap a una República democràtica i igualitària.


#MarxaRepublicana16J #República #València #ParticipacióCiutadana

     

Marxa per la República en València en 2014


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal