'Valencia Biomassa': Un projecte europeu de gestió de biomassa encapçalat per Diputació amb Serra, Llíria i Mancomunitat i UPV 'Valencia Biomassa': Un projecte europeu de gestió de biomassa encapçalat per Diputació amb Serra, Llíria i Mancomunitat i UPV
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'Valencia Biomassa': Un projecte europeu de gestió de biomassa encapçalat per Diputació amb Serra, Llíria i Mancomunitat i UPV

Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València (UPV), els ajuntaments de Serra i Llíria, així com les mancomunitats del Camp de Túria i l'Interior Terra del Vi, aquesta iniciativa busca impulsar l'ús de la biomassa com a font d'energia més sostenible i local.

El compromís amb la preservació del medi ambient i el desenvolupament rural guia els esforços de la Diputació de València en una nova iniciativa pionera: "Valencia Biovaloriza". Aquest projecte, encapçalat per l'àrea de Medi Ambient sota la direcció d'Avelino Mascarell, marca un pas endavant en la gestió forestal com a eina de prevenció d'incendis i dinamització econòmica local.

Segons Mascarell, "Valencia Biovaloriza" implica una estratègia integrada entre àrees com l'economia local, el medi ambient i la prevenció de riscos forestals. La gestió forestal és clau per a la preservació dels nostres boscos, però ara ens orientem cap a l'aproximació sostenible dels recursos naturals, especialment en la generació d'energia neta i eficient.

El projecte compta amb un pressupost d'1.995.000 euros, dels quals la Diputació de València gestionarà aproximadament 1,4 milions, amb el suport financer de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) i la Unió Europea.

Les accions de "Valencia Biovaloriza" abasten diverses àrees clau. La Diputació desenvoluparà un pla de gestió forestal sostenible per a 200 hectàrees de bosc, amb una producció estimada de més de 100 tones de biomassa anuals. Aquesta biomassa es processarà en dues plantes a la província de València i s'utilitzarà per a alimentar calderes de biomassa, reduint així les emissions contaminants i els costos energètics municipals.

Paral·lelament, es promourà la formació dels treballadors forestals a través de l'Escola de Capatassos de Requena i s'organitzaran jornades professionals per a compartir coneixements i millors pràctiques.

Amb "Valencia Biovaloriza", la Diputació de València lidera una iniciativa que combina la conservació del medi ambient amb el desenvolupament econòmic local, sent un exemple de sostenibilitat i cooperació entre institucions i comunitats.


#ValènciaBiovaloriza #GestióBiomassa #SostenibilitatMediambiental #DesenvolupamentRural



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal