Unai Sordo destaca la possibilitat de reduir la jornada laboral i promou un acord tripartit Unai Sordo destaca la possibilitat de reduir la jornada laboral i promou un acord tripartit
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Unai Sordo destaca la possibilitat de reduir la jornada laboral i promou un acord tripartit

   Destaca que per primera vegada a Espanya s'"està incrementant" la productivitat del treball "a la vegada" que "puja la feina"

El secretari general de Comissions Obreres (CC.OO.), Unai Sordo, ha assenyalat que a Espanya "hi ha marge" per a reduir la jornada laboral i ha apostat per això per un "acord tripartit", entre el Govern, els sindicats i les organitzacions empresarials.

Sordo ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació abans de participar a Santiago de Compostela en l'acte d'entrega dels premis 10 de març, convocats pel sindicat.

Per dur a terme aquesta reforma de la jornada, Sordo ha incidit que "és necessari" explorar un acord amb la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) i s'ha mostrat a disposició d'aquesta negociació.

"Creiem que hi ha temps per abordar-la, que tenim uns mesos al davant, però abans o després la jornada laboral a Espanya ha de baixar d'aquestes 40 hores que porta instal·lada des de l'any en què es va implantar l'Estatut dels Treballadors", ha afegit.


"ACORD TRIPARTIT"


Unai Sordo, preguntat pels mitjans sobre si la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha contestat a la petició que el sindicat va fer per sol·licitar la col·laboració de la patronal per reduir la jornada, ha puntualitzat que "el que hi ha" és un acord de Govern que determina que es reduirà la jornada.


Així, el sindicat considera que cal "donar-li una oportunitat" a la negociació amb les organitzacions empresarials i ha insistit que seria "molt bo" que aquesta baixada fos fruit d'un acord tripartit --Governs, sindicats i organitzacions empresarials--.


Tot això, ja que, després de l'aprovació, hauran de traslladar-ho als convenis col·lectius, per la qual cosa serà "molt més senzill" i hi haurà "moltes menys resistències" a poder fer-ho d'aquesta manera.


"Cal donar-li una oportunitat a la negociació i si no el Govern haurà d'actuar per complir l'acord. Estem en la fase de negociació. Serà molt difícil un acord, però jo no crec que siga impossible i cal forçar les possibilitats i crec que tenim uns mesos al davant per intentar-ho", ha assegurat.


PER PRIMERA VEGADA "S'INCREMENTA L'OCUPACIÓ"


A més, ha fet referència a un informe que el sindicat va presentar aquest divendres en què analitzen l'evolució de l'ocupació a Espanya des del 2018 fins a l'actualitat.


Segons aquest document, a Espanya es va incrementar en més d'un milió i mig els treballadors assalariats en termes nets. "L'increment de l'ocupació a Espanya va fer un salt endavant en matèria de contractació indefinida que no havíem conegut en els últims 40 anys", ha exaltat Sordo.


També es demostra amb dades, ha continuat, que l'ocupació "s'està generant" en segments de mitjana i alta productivitat, de mitjana i alt valor afegit, la qual cosa confirma que "era perfectament compatible" apujar els salaris mínims interprofessionals i, alhora, "reduir dràsticament" la temporalitat i generar ocupació de "major qualitat".


Per primera vegada, a Espanya "s'està incrementant" la productivitat del treball alhora que "augmenta l'ocupació". "Això mai havia passat al nostre país", ha subratllat.


#CCOO #Sindicats #JornadaLaboral #AcordTripartit

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal