Una sentència obliga l'Ajuntament de l'Eliana a aplicar la carrera professional als seus treballadors en 6 mesos Una sentència obliga l'Ajuntament de l'Eliana a aplicar la carrera professional als seus treballadors en 6 mesos
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una sentència obliga l'Ajuntament de l'Eliana a aplicar la carrera professional als seus treballadors en 6 mesos

El CSIF guanya una sentència que obliga l'Ajuntament de l'Eliana 

El sindicat va presentar una demanda per la inacció del consistori en l'aplicació d'un reglament elaborat a finals de 2017, vulnerant el dret a la promoció dels empleats públics.

Sentència judicial favorable al CSIF: El Jutjat Contenciós Administratiu número 8 de València ha estimat el recurs presentat pel CSIF contra l'Ajuntament de l'Eliana per la demora en l'aplicació de la carrera professional als seus treballadors. La sentència obliga el consistori a iniciar i aprovar els tràmits legals per a la implementació d'un sistema de graus de desenvolupament professional en un termini màxim de sis mesos.

Retard de sis anys en l'aplicació de la carrera professional:

El CSIF denuncia que el reglament de la carrera professional es va negociar amb els sindicats i estava elaborat des de finals de 2017, però l'Ajuntament no l'havia aplicat. A pesar de les reiterades urgències del sindicat, com la presentada a la Mesa de Negociació en juliol de 2019, el consistori no va mostrar cap iniciativa per a la seua implementació.

Segons el CSIF les conseqüències de la inacció del consistori vulnera el dret a la promoció professional dels empleats públics de l'Eliana, privant-los dels beneficis de la carrera professional durant més de sis anys. A més, el sindicat subratlla el desgast físic i emocional que suposa per als treballadors la falta de compliment dels acords pactats.

Impacte de la sentència: La sentència judicial reconeix el dret dels treballadors de l'Ajuntament de l'Eliana a la carrera professional i obliga el consistori a implementar-la en un termini de sis mesos. No obstant això, el CSIF lamenta que la inacció del consistori haja provocat un retard tan considerable en la seua aplicació.

El CSIF exigeix el compliment íntegre de la sentència:

El sindicat exigeix a l'Ajuntament de l'Eliana que complisca íntegrament la sentència judicial i aplique la carrera professional amb caràcter retroactiu, tal com s'havia sol·licitat. El CSIF considera que aquesta sentència és un precedent important per a la defensa dels drets dels treballadors públics i espera que servisca per a evitar situacions similars en el futur.

 #CSIF #L'Eliana #CarreraProfessional #SentènciaJudicial #DretsLaborals #AdministracióPública #RetribucióEquitativa #PromocióProfessional #AtencióCiutadana



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal