Una nova era en el sistema sanitari: La ministra Mónica Garcia diu adeu a les guàrdies de 24 hores Una nova era en el sistema sanitari: La ministra Mónica Garcia diu adeu a les guàrdies de 24 hores
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una nova era en el sistema sanitari: La ministra Mónica Garcia diu adeu a les guàrdies de 24 hores

   

Mónica Garcia

 La ministra ha assegurat que la reducció de les guàrdies no implicarà una disminució dels seus sous i adverteix que cal fer canvis legislatius importants abans de posar fi als torns sanitaris extenuants.

Les llargues jornades laborals en l'àmbit de la sanitat estan a punt de transformar-se radicalment. La ministra de Sanitat, Mónica García, ha pres la iniciativa de reduir les extenuants guàrdies de 24 hores a un màxim de 17 hores, un canvi significatiu que promet beneficiar tant als professionals com als pacients. Aquesta decisió arriba després de la pressió exercida per la metge intensivista Tamara Contreras, que va recollir més de 110.000 signatures a través de la plataforma Chang.org. El clam general era clar: "No podem més!".

El compromís de la ministra implica una revisió de l'estatut marc del sistema sanitari en el transcurs d'aquest any per iniciar una reestructuració que permeta aquesta reducció horària. Tanmateix, és important assenyalar que aquests canvis no seran senzills. Són necessaris acords amb les societats científiques, els sindicats i altres actors del sector sanitari perquè puguen materialitzar-se. García adverteix que trobaran "resistències" en el procés de canvis legislatius, considerant que el model actual té una vigència de cinquanta anys.

Una de les preocupacions que han sorgit és com afectarà aquests canvis a la retribució dels professionals. La ministra ha assegurat que la reducció de les guàrdies no implicarà una disminució dels seus sous. El principal objectiu és millorar la qualitat assistencial i reduir els errors derivats del cansament dels treballadors, com ha destacat García.

La falta de personal en el sistema de salut també és un repte a abordar. L'estabilització dels treballadors interins es planteja com una solució lògica per garantir una atenció adequada a la ciutadania i al mateix temps reduir les jornades laborals. Així doncs, l'horitzó del 2025 es presenta com el moment en què aquests canvis podrien arribar a materialitzar-se completament, segons les expectatives de Contreras.

En definitiva, estem davant d'una transformació significativa en el sistema sanitari, orientada a millorar les condicions laborals dels professionals i, per extensió, la qualitat de l'atenció als pacients. És un pas cap a una nova era en la prestació dels serveis de salut, que requerirà la col·laboració i el compromís de tots els actors implicats.


#Salut #Sanitat #Metges #Infermeres #Guàrdies

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal