Una nit de reflexió i humor amb 'La mare antisistema' a Olocau Una nit de reflexió i humor amb 'La mare antisistema' a Olocau
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una nit de reflexió i humor amb 'La mare antisistema' a Olocau

   


 

El passat dissabte, la Casa de la Cultura d'Olocau es va omplir de rialles i reflexió amb la representació del monòleg de comèdia 'La mare antisistema'. Aquest esdeveniment, que va combinar l'humor amb la reflexió, va formar part del programa d'activitats per al 8M organitzat per l'Ajuntament i la seua Regidoria d'Igualtat i Dona.

La funció, basada en l'obra 'La mare passota' dels Premis Nobel Dario Fo i Franca Rame, va ser un èxit de participació amb al voltant de 120 persones presents. Entre els assistents, es trobaven la regidora Olga Brínquez i els regidors José Paricio i Juan González, en representació de l'Equip de Govern Municipal, i el regidor Vicent Murgui, representant del grup polític Compromís.

Abans del començament de l'esdeveniment, Brínquez va oferir un breu discurs en què destacava la importància d'invertir en Igualtat, promoure la coeducació i l'educació sexual i afectiva, així com apostar per una perspectiva feminista enfront dels reptes actuals. També va recordar els actes programats pel Dia Internacional de la Dona i, finalment, va presentar l'obra.

Amb l'inici de l'actuació, el públic va poder gaudir d'una comèdia que convidava a la reflexió. A través de les confessions de la mare interpretada per l'actriu Pilar Rochina, es van abordar temes com el paper de la dona com a mestressa de casa, la corresponsabilitat, la visió social de la maternitat, els estereotips, la desigualtat i el paper de l'educació rebuda o els esquemes establerts. Una història que va entusiasmar els assistents a través de la crítica feta des de la ironia i l'humor, i amb la qual es va llançar un missatge reivindicatiu i de lliberació personal.

Després de l'actuació, Rochina va moderar un col·loqui amb el públic on es van abordar els temes de l'obra i els reptes que afronta la lluita feminista. A més, va aportar dades històriques, anècdotes i vídeos per dinamitzar una tertúlia molt participativa i enriquidora.

#8M #Igualtat #ComèdiaFeminista #ReflexióFeminista


    





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal