Un altre cas de denuncia falsa: La Fiscalia arxiva la denúncia per la donació de terrenys de l'exdirectora de l'IVAM a Todolí Citrus Un altre cas de denuncia falsa: La Fiscalia arxiva la denúncia per la donació de terrenys de l'exdirectora de l'IVAM a Todolí Citrus
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un altre cas de denuncia falsa: La Fiscalia arxiva la denúncia per la donació de terrenys de l'exdirectora de l'IVAM a Todolí Citrus

La Fiscalia ha decidit arxivar les diligències d'investigació relacionades amb la donació de terrenys per part de l'exdirectora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), Nuria Enguita, a la fundació Todolí Citrus. Aquesta decisió arriba després de la publicació d'informacions sobre el cas pel diari L'Español, el qual va revelar que Enguita havia donat dues finques rústiques a aquesta entitat.

La donació es va produir després que Enguita fos seleccionada com a directora de l'IVAM per un jurat en el qual també hi figurava Vicente Todolí, impulsor de la fundació. Això va portar la Generalitat Valenciana a remetre el cas a la Fiscalia per a investigar si hi havia hagut alguna irregularitat penal.

Poc després de fer-se pública aquesta decisió administrativa, Enguita va presentar la seua renúncia a càrrec seu, acusant d'"atacs" basats en informació falsejada. Tot i això, des del primer moment, ha defensat que es tractava d'una "campanya difamatòria" sobre un assumpte estrictament privat.

Per altra banda, Vicente Todolí ha expressat el seu lament pel fet que no s'haja buscat aclarir la veritat dels fets, sinó condemnar-los a priori. Ha assegurat que no va ser decisiu en l'elecció d'Enguita com a directora de l'IVAM i que fins i tot va proposar una segona convocatòria per al càrrec.

És important destacar que aquest cas ha generat comentaris sobre l'ús del sistema judicial amb fins polítics, amb VOX com a part que ha estat mencionada en la polèmica, acusant de promocionar una denúncia sense contingut jurídic reprotxable.

En resum, la Fiscalia arxiva la investigació sobre la donació de terrenys de l'exdirectora de l'IVAM, Nuria Enguita, a la fundació Todolí Citrus, després que la Generalitat Valenciana remetera el cas a causa de les informacions publicades pel diari L'Español. Enguita ha renunciat al seu càrrec, denunciant una suposada campanya difamatòria, mentre que Vicente Todolí lamenta la condemna "a priori" dels fets. Aquesta situació ha obert el debat sobre l'ús polític del sistema judicial i ha implicat VOX com a part en la polèmica.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal