Sumar respon a la queixa de IU que la proposta de cedir el 30% de la direcció als partits és 'equilibrada' Sumar respon a la queixa de IU que la proposta de cedir el 30% de la direcció als partits és 'equilibrada'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar respon a la queixa de IU que la proposta de cedir el 30% de la direcció als partits és 'equilibrada'

  • El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, defensa la proposta de cedir només un 30% de la direcció als partits vinculats amb el desplegament orgànic de Sumar com a "bona" i "equilibrada".
  • IU expressa la seua queixa afirmant que aquesta quota "no té sentit" i que han presentat esmenes, segons el secretari d'Organització, Ismael González.


Sumar ha emés una resposta a les crítiques formulades per IU sobre la proposta de cedir només el 30% de la direcció als partits vinculats amb el seu desplegament orgànic. En una roda de premsa a Madrid, Ernest Urtasun, portaveu de Sumar, ha afirmat que aquesta proposta és "bona" i "equilibrada", malgrat que actualment està sotmesa a debat en la primera assemblea de Sumar.

La queixa d'IU, expressada pel seu secretari d'Organització Ismael González, critica aquesta quota afirmant que "no té sentit". González destaca que hi ha persones, incloent-hi membres de la seua formació a títol individual, que presenten esmenes a la proposta.

Urtasun ha explicat durant la compareixença que el 30% de la direcció destinat als partits permet a Sumar mantenir una representació suficient en el seu màxim òrgan executiu, el Grup de Coordinació, amb el 70% restant. Insisteix que la proposta original és "bona", tot i advertir que tots els documents podrien experimentar canvis en el procés de la primera assemblea de Sumar.

Ismael González, secretari d'Organització d'IU, ha detallat que la seua formació no ha presentat esmenes als documents de Sumar, però alguns militants individuals sí ho han fet, subratllant la importància de reconéixer el pes dels partits en els òrgans executius de Sumar.

Sumar es troba actualment en la fase final del debat de la seua assemblea, amb equips de treball que analitzen les enmiendes presentades. El procés conclourà el 14 de març, amb 408 esmenes cursades fins a la data de l'1 de març i 56 trobades territorials de debat.

Candidatura Europea: Centrats en les Idees i No en la Llista

Urtasun també ha respost a l'aspiració d'IU de disposar de com a mínim dos llocs a la candidatura de coalició a les eleccions europees. Destaca que, tot i la importància dels aspectes de la llista, a hores d'ara estan centrats a armar ideològicament el projecte polític per a aquestes eleccions.

"Estem centrant-nos sobretot en les idees. Anem a armar un projecte polític que siga el més ambiciós possible i estic convençut que Sumar presentarà una candidatura representativa de la pluralitat i de la fortalesa que vol transmetre en el seu projecte europeu", ha conclòs Urtasun.

#Sumar #IU #PolíticaEspañola #AssembleaSumar #DebatPolític

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal