Space X aconsegueix l'òrbita terrestre amb la seua nau Starship Space X aconsegueix l'òrbita terrestre amb la seua nau Starship
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Space X aconsegueix l'òrbita terrestre amb la seua nau Starship

   

   SpaceX va llançar de nou el seu vehicle espacial de propòsit interplanetari Starship aquest 14 de març des de la seua base de Boca Chica, a la costa de Texas. Aquesta vegada va aconseguir l'òrbita terrestre.

   El coet de més de 120 metres d'altura es va elevar sobre la plataforma de llançament deixant un enorme núvol per la combustió de les seues 33 motors a les 13.25 UTC, que es van activar sense excepció. Als 3 minuts de vol es va produir la separació de l'etapa superior Starship del coet Super Heavy. Els sis motors Merlin de Starship es van activar igualment i es van apagar als 8 minuts de vol quan el vehicle va aconseguir l'òrbita terrestre. Per la seua banda, l'etapa principal del coet va completar aquesta vegada la seua missió i va descendir a terra.

   Es va tractar del tercer intent d'enviar aquest coet gegant en un vol de prova orbital. En el primer assaig, el 20 d'abril del 2023, el coet va explotar sis minuts després de l'enlairament després de perdre orientació abans de la separació d'etapes del coet Super Heavy amb la nau Stasrhip. En el segon, el 18 de novembre, va arribar a produir-se la separació abans que tots dos vehicles explotaren.

   La tercera prova de vol tenia com a objectiu aprofitar l'après de vols anteriors mentre s'intenta abordar una sèrie d'objectius ambiciosos, inclòs l'ascens exitós d'ambdues etapes, obrir i tancar la porta de càrrega útil de Starship, una demostració de transferència de propulsor durant la 'fase costanera' de l'etapa superior, el primer reinicie d'un motor Raptor en l'espai i un reingrés controlat de Starship.

   A més, el vol estava programat en una nova trajectòria, amb Starship apuntant a amarar en l'Oceà Índic 65 minuts després de l'enlairament. Aquesta nova ruta de vol es va decidir per a provar noves tècniques com la crema de motors en l'espai maximitzant la seguretat en superfície, va informar Space X en un comunicat.

   Space X recalca que l'objectiu d'aquestes proves és "construir un sistema de transport totalment reutilitzable capaç de transportar tripulació i càrrega a l'òrbita terrestre, ajudar a la humanitat a tornar a la Lluna i, en última instància, viatjar a Mart i més enllà".

   El vehicle Starship i el seu propulsor Super Heavy formen el coet més alt i poderós del món. Quan s'apilen junts, mesuren 122 metres, amb la primera etapa impulsada per 33 motors Raptor, mentre que l'etapa superior Starship porta sis Raptors.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal