Safranar acull 229 afectats per l'incendi de Campanar: L'edifici va ser comprat amb la llei de 'tanteig' del Botànic Safranar acull 229 afectats per l'incendi de Campanar: L'edifici va ser comprat amb la llei de 'tanteig' del Botànic
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Safranar acull 229 afectats per l'incendi de Campanar: L'edifici va ser comprat amb la llei de 'tanteig' del Botànic

L'incendi de Campanar, que va deixar desenes de famílies sense sostre. Els fets, ocorreguts el passat 22 de febrer, han provocat una mobilització sense precedents per part de les autoritats municipals i de la comunitat en general.

L'edifici de Safranar, en el districte de Patraix, ha sigut el refugi per a 229 persones afectades per l'incendi. Aquestes famílies, compostes per 187 adults i 42 menors, han trobat allotjament en 99 dels 131 habitatges disponibles d'aquest edifici municipal, que ha estat habilitat expressament per acollir-los en aquest moment de crisi.

Un dels punts clau en l'atenció a aquests afectats ha sigut la priorització segons les seues necessitats. Les famílies amb nens, persones majors, dependents i amb necessitats especials han tingut preferència en el procés de reallotjament, demostrant una sensibilitat i una resposta humanitària per part de les autoritats locals.

Cal destacar que l'adquisició d'aquest edifici per part de l'Ajuntament va efectuar-se amb una inversió de 30 milions d'euros, s'ha destinat a convertir aquest espai en habitatges de lloguer assequible, una resposta estructural als problemes d'habitatge que afecten la ciutat. Tot això per l'anterior administració municipal i fent ús de la llei del Botànic que permet comprar pel mateix preu que qualsevol oferta feta en subhasta judicial.

El compromís amb la integració i el benestar dels afectats es reflecteix també en les característiques de les habitatges. Amb dos o tres dormitoris i superfícies que oscil·len entre els 45 i els 74 metres quadrats, aquestes llars ofereixen espai i comoditat per a les famílies en moments difícils. A més, el complex disposa de places de garatge, trasters i espais per a bicicletes, prioritzant la mobilitat sostenible i l'accessibilitat.

La solidaritat i el suport de la comunitat també han estat fonamentals en aquest procés de recuperació. Les empreses valencianes s'han sumat a les iniciatives municipals per oferir solucions i recursos als afectats, demostrant una vegada més la força de la unió en moments de crisi.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal