Pedrós (CVC) lamenta la persecució lingüística al valencià de la llei de llibertat educativa i creu que el PP s'equivoca Pedrós (CVC) lamenta la persecució lingüística al valencià de la llei de llibertat educativa i creu que el PP s'equivoca
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pedrós (CVC) lamenta la persecució lingüística al valencià de la llei de llibertat educativa i creu que el PP s'equivoca


La presidenta en funcions del Consell Valencià de Cultura (CVC), Dolors Pedrós, ha criticat la "persecució lingüística" al valencià que considera que suposa la proposició de llei de llibertat educativa que han registrat el PP i Vox a les Corts i ha considerat que els 'populars' "s'equivoquen i haurien de fer una reflexió serena sobre si s'han de desmarcar".

Així ho ha manifestat la presidenta en declaracions a Europa Press després del Ple del CVC d'aquest dilluns, en les quals s'ha mostrat "preocupada" per aquesta proposta i unes altres com les de la llei d'À Punt i la de concòrdia perquè creu que PP i Vox estan "jugant molt fort". "No pensava que s'arribaria al punt que s'està arribant i amb la pressa que s'està fent", ha lamentat.

De fet, ha afegit que pensava que el PP "sabria frenar d'alguna manera" la pressió de Vox o "fins i tot separar-se i guardar distància". "El meu pensament racional diu que li interessaria desmarcar-se en alguns punts", ha considerat, ja que opina que el PP és un partit que "té una obertura i està més entrenat per al consens i per a escoltar a altres ideologies". "M'està defraudant en aquest aspecte".

Igualment, ha assenyalat que "molts polítics del PP i els seus votants" no "estan a favor d'això, però no es pronunciaran per la disciplina de partit". De fet, ha lamentat que "ens hagen hipotecat en un pacte amb l'extrema dreta que puga costar avanços de dècades de treball".

Respecte a la denominada llei de llibertat educativa, Pedrós ha lamentat el que considera una "pobresa de mirada i de falta d'empatia" en voler "uniformar". "Es vol anar clarament a afavorir i a unificar a tots en favor d'una llengua que precisament, no és la que ho necessita ni està discriminada que és el castellà", ha afegit.

"Com si l'ensenyament en valencià suposara un perill, no sé per a quin ni per al castellà, per descomptat, ni per a la riquesa i el patrimoni cultural i lingüístic del País Valencià. Tot el contrari", ha manifestat. Igualment, ha lamentat que aquest és el Consell que té "una falta de sensibilitat respecte a la llengua i la cultura pròpia enorme".

A més, ha criticat la proposta de certificar certs títols de valencià amb aprovar l'assignatura en l'institut: "Això passa en alguna llengua del món? És que no passa en cap llengua del món. És que no tenim dret a ser un poble normal i tenir una cultura?", s'ha preguntat.

"Pense que és un gran error, un greu error, que si tenim la sort de tenir dues llengües oficials, estar volent que una estiga asfixiant a l'altra no beneficia absolutament a ningú, ni ens fa menys espanyols el fet d'utilitzar dues llengües amb tota la normalitat, o de parlar valencià amb tota la normalitat. No veig d'on ve això si no és del mateix odi", ha manifestat.

D'altra banda, ha criticat també la negació a la participació dels sindicats en la llei d'À Punt i en la "marxa arrere" que considera que suposa la Llei de Concòrdia.

També ha lamentat la societat que està "excessivament adormida" en aquests temes i ha alertat que "si no hi ha una resposta més enèrgica per part dels mateixos polítics de l'oposició i per part de la societat que s'aprovarà"


  

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal