Molta assistència ahir en Riba-roja en les primeres Jornades Abolicionistes de la prostitució Molta assistència ahir en Riba-roja en les primeres Jornades Abolicionistes de la prostitució
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Molta assistència ahir en Riba-roja en les primeres Jornades Abolicionistes de la prostitució

En  Riba-roja de Túria va tindre lloc ahir un acte contra la prostitució amb les I Jornades Abolicionistes celebrades al Castell de Riba-roja. 

Aquest esdeveniment  és el primer d'aquest tipus a la Comunitat Valenciana  i destaca per combatre aquest fenomen que col·loca Espanya com el tercer país amb més demanda de prostitució al món, amb un moviment econòmic de més de cinc milions d'euros al dia.

Les jornades van ser inaugurades per l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, junt amb la vicepresidenta segona de les Corts Valencianes, Gabriela Bravo, la diputada provincial del PSPV-PSOE, Rosa Peris, i altres figures rellevants del teixit social. Aquest esdeveniment s'emmarca dins del programa 'Sororitat', organitzat per l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament fins al Dia Internacional de les Dones el pròxim 8 de març.

Durant les jornades, la regidora d'Igualtat, Raquel Pamblanco, va posar de manifest els esforços realitzats per l'Ajuntament en la defensa dels drets de les dones, destacant l'aprovació i implementació del I Pla Abolicionista i l'ordenança sancionadora. La vicepresidenta segona de les Corts Valencianes, Gabriela Bravo, va elogiar el compromís de Riba-roja en la defensa dels drets humans, assenyalant que és la primera vegada que es parla de prostitució com a explotació sexual i violència en la Comunitat Valenciana.

Bravo va defensar la necessitat d'una llei integral per a l'abolició de la prostitució, seguint l'exemple de països com Suècia o França, i va subratllar la importància de plans integrals que protegisquen les dones i els oferisquen alternatives reals. Va insistir en la interconnexió entre el tràfic de persones i la prostitució, destacant el paper de l'Espanya com a referent en el turisme sexual i plantejant la pregunta de si volem ser referents en el mercantilisme del cos de la dona.

L'esdeveniment va comptar amb la participació d'experts en igualtat i drets humans, com Agustín Zaragozá, Chelo Álvarez, Amelia Tiganus i Mabel Lozano. Aquests ponents van aportar diverses perspectives i anàlisis sobre el tema, amb la moderació de la jurista i agent d'igualtat, Ana María Julián Edo.

En aquest context, el PSOE vol recordar que va presentar una proposició de llei durant la passada legislatura per modificar l'article 187 del Codi Penal, amb l'objectiu de perseguir el proxenetisme, penalitzar la demanda de prostitució i reinstaurar la terceria locativa. El govern d'Espanya ja ha anunciat que presentarà de nou aquesta proposició de llei, buscant el suport necessari.


#RibaRoja #AbolicióProstitució #IgualtatDeDones


     


    






Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal